avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie radar fix
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie radar fix

Am fost instiintat ca pe data de 20/09/2008 am fost inregistrat cu camera fixa din Pufesti/Vrancea cu 107 km la ora in localitate si am primit procesul verbal pe data de 23/01/2009 privind sanctiunea aplicata dar pe instiintarea din septembrie avand un agent constatator, iar la intocmirea procesului verbal din 23/01/2009 este alt agent constatator.

Cum as putea sa contesta acest proces verbal in instanta?
Cel mai recent răspuns: Marius DAMIAN , Avocat 11:08, 24 Ianuarie 2009
Contestati procesul verbal la judecatoria in a carei raza teritoriala a fost constatata contraventia , in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia !
succes.
Mentionati in plangere acest motiv de nulitate aratat de dvs mai sus !

Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
De la data instiintarii cine a condus autovehiculul si pana sa-ti trimita procesul verbal exista o anumita perioada stabilita prin lege?

Camerele fixe au vreo marja de eroare ? Si trebuie neaparat sa aibe senzori in asfalt ?
Sanctiunea se aplica in termen de 6 luni de la data constatarii contraventiei. Nu cunosc principiile de functionare a camerelor fixe, am auzit si eu ca trebuie sa aiba niste senzori in asfalt (ma refer la camerele fixe ce indeplinesc functia de radar, nu si cele de supraveghere), dar poti solicita in instanta ca organul constratator sa depuna toate documentele referitoare la aceste camere: caracteristici tehnice, certificat metrologic, certificat de conformitate, PV de punere in functiune, etc. Daca in poza mai apar si alte masini, chiar circuland pe sens invers, aveti sanse....
Invocati in instanta faptul ca este OBLIGATORIU ca sanctiunea sa fie aplicata de acelasi agent care constata contraventia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radar in mers Spin265 Spin265 Buna ziua. Mergeam prin localitate cu viteza de 80km/h cand de pe contrasens de deplasa un autoturism de politie berlina. Dupa ce am ajuns acasa, fiind din ... (vezi toată discuția)
Sanse de a castiga o contestatie clncsm clncsm Buna ziua. As avea nevoie de un sfat, nemaiavand de-a face pana in prezent cu nici un fel de proces. Am fost surprins de o camera radar fixa, depasind viteza ... (vezi toată discuția)
Metode de atac al proceselor verbale raiderstorm raiderstorm Am gasit cateva metode de atac al p.v-urilor dar nu stiu sigur care sunt adevarate si care sunt false si dc se poate indica, mentionata si sursa care afirma ... (vezi toată discuția)