avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CASIERIE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CASIERIE

Buna ziua! As dori sa stiu cat timp se pot pastra banii incasati in casierie.Va intreb acest lucru deoarece cred ca in 2008 sau 2009 s-a dat o O.G. in care se specifica faptul ca banii incasati se pot tine in casierie doar o zi.Nu retin clar ce monitor era sau din ce an (2008 sau 2009) dar stiu ca am citit personal acea Ordonanta,am si lucrat dupa ea.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 18:41, 16 Octombrie 2012
Alin.(6) din OG nr.15/1996 privind intarirea disciplinei financiar-valutare,care reglementa plafonul de casa de 5000 lei,a fost abrogat prin OG nr.94/2004 aprobata prin Legea nr.507/2004.De atunci nu mai este restrictie la sumele ce pot fi pastrate in casierie.
Art.5 alin (6).
multumesc mult dar nu ma refeream la plafonul de casa ci la perioada maxima de pastrare a banilor in casierie,o zi,doua sau ...stiam ca ,daca azi incasez ,a doua zi trebuie sa depun (la trezorerie).Asa e?sau pot depune peste 2 sau 3 zile?
De ce nu ati specificat ca este vorba despre o unitate bugetara ?Vedeti prevederile OMFP nr.2281/07.07.2009.
Dar in general cit timp pot pastra banii cash asupra lor agentii economici? Fara sa-i depuna in banca?

Alte discuții în legătură

Plafon de casa care este plafonul de casa maxim (vezi toată discuția)
Limita incasare si plata pers.fizice lacramioaragologan lacramioaragologan buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns vizavi de registrul de casa care este plafonul de incasari si plati pentru o singura persoana fizica si ... (vezi toată discuția)
Plafon maxim de bani in casa edusa edusa exista plafon maxim de bani in casa unui srl? (vezi toată discuția)