avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificari salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificari salariale

Buna seara,
Sunt contabil sef intr-o institutie de invatamant si am indemnizatia de conducere la maximul prevazut de lege (40%). Noua directoare a unitatii a solicitat in CA diminuarea acesteia la o valoare mai mica pe motiv ca nu contabilul conduce scoala ci directorul; in concluzie indemnizatia contabilului trebuie sa fie mai mica decat a directorului (care este, tot la maxim, 35%). In unitatea noastra sunt patru functii de conducere, toate cu indemnizatie la maxim, doar cea a contabilului sef fiind pusa in discutie.
Respectiva hotarare a CA mi-a fost comunicata doar verbal, iar secretara institutiei deja a operat modificarile in Edusal, fara a mi se inmana o decizie care sa statuteze respectiva hotarare. Consider ca modificarea conditiilor contractului de munca nu se poate realiza fara a mi se comunica in scris cu prevederea unui termen in care sa pot contesta aceasta decizie. De asemenra consider ca doar modificarea unei singure indemnizatii este o masura discriminatorie (nu se pune problema reducerii fondului de salarii).
Va rog respectuos sa-mi spuneti daca modul in care privesc problema este corect si daca se poate sa-mi comunicati pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a-mi clarifica situatia.

Alte discuții în legătură

Diminuare indemnizatie de conducere Negru Rodica Negru Rodica Buna ziua, De cateva zile , administratorii financiari din invatamant se confrunta cu o problema : diminuarea indemnizatiei de conducere.La recomandarea ... (vezi toată discuția)
Cuantum indemnizatie de conducere rodica_ne rodica_ne Buna ziua! Va scriu pentru prima data si sper ca nu am gresit forumul.Am si eu o intrebare pe care poate si-au pus-o si alti colegi de breasla.Stim ca din nou ... (vezi toată discuția)
Catre este perioada minima de acordare a salariului de merit si care sunt conditiile retragerii acestuia? cornelpricop cornelpricop Salutare. Ma numesc Pricop Cornel si sunt din Baia Mare. Lucrez ca inginer pedolog la Oficiul de Studii Pedologice si Agrochimice Maramures (OSPA MM). Iti ... (vezi toată discuția)