Buna seara,
Sunt contabil sef intr-o institutie de invatamant si am indemnizatia de conducere la maximul prevazut de lege (40%). Noua directoare a unitatii a solicitat in CA diminuarea acesteia la o valoare mai mica pe motiv ca nu contabilul conduce scoala ci directorul; in concluzie indemnizatia contabilului trebuie sa fie mai mica decat a directorului (care este, tot la maxim, 35%). In unitatea noastra sunt patru functii de conducere, toate cu indemnizatie la maxim, doar cea a contabilului sef fiind pusa in discutie.
Respectiva hotarare a CA mi-a fost comunicata doar verbal, iar secretara institutiei deja a operat modificarile in Edusal, fara a mi se inmana o decizie care sa statuteze respectiva hotarare. Consider ca modificarea conditiilor contractului de munca nu se poate realiza fara a mi se comunica in scris cu prevederea unui termen in care sa pot contesta aceasta decizie. De asemenra consider ca doar modificarea unei singure indemnizatii este o masura discriminatorie (nu se pune problema reducerii fondului de salarii).
Va rog respectuos sa-mi spuneti daca modul in care privesc problema este corect si daca se poate sa-mi comunicati pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a-mi clarifica situatia.