avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda abuziva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda abuziva

Buna ziua,
Locuiesc in Timisoara, si in ziua de 28.09.2012 am avut o problema cu politia de la sectia 5, care a fost pornita cu orice pret sa imi dea amenda.
Sa va spun cum s-a intamplat: Ma aflam la intersectie pe strada Lipovei si vroiam sa cotesc la stanga pe strada Amurgului, insa inainte de asta trebuia sa dau prioritate celor care veneau din sens opus de pe Lipovei. Cand s-a schimbat culoarea la semafor in rosu, mi-am continuat drumul iesind din intersectie. Deci sper ca am fost inteles, ma aflam deja in intersectie inainte de culoarea rosie a semaforului pe sensul meu de mers. In momentul in care s-a schimbat semaforul, din partea dreapta venea un echipaj de politie, claxonand si gesticuland dupa care mi-a facut semn sa trag masina pe dreapta (nu aveau girofar).
Agentul de politie de la volan, a venit la mine si mi-a vorbit agresiv, intrebandu-ma pe ce culoare am trecut la semafor, i-am explicat ca eram deja in intersectie, si trecusem pe culoarea verde, dupa care mi-a cerut actele. Mi-am scos centura in fata agentului, m-am intins la torpedo sa scot actele, la care agentul a gesticulat "ooo pai tu nu ai centura". Am incercat sa discut cu acesta, insa acesta tot continua ca o sa primesc amenda ori pentru ca nu am purtat centura, ori pentru ca am vorbit la telefon ceea ce nu era adevarat. Agentul era foarte irascibil si vorbea agresiv cu mine.
In momentul in care a plecat sa imi scrie amenda, mi-am pus telefonul sa inregistreze mediul ambiant, iar cand s-a intors inapoi sa imi dea amenda la semnat, a spus ca o sa mai primesc o amenda pentru ca "am sunat la 112 sa le spun ca politia m-a oprit abuziv, ca asa li s-a comunicat in casca". Nu stiu daca are vreo relevanta aceasta inregistrare, insa este o afirmatie mincinoasa care se poate verifica.
Acum ce vreau eu sa va intreb:
- in afara de faptul ca vreau sa fac o contestatie, vreau sa il dau in judecata penal pe acest agent pentru abuz in serviciu. Nu am avut martori, insa in intersectie sunt camere video, si cred ca se vede foarte clar pe ce culoare am trecut, daca am purtat centura sau nu, sau daca vorbeam la telefon.
Daca puteti sa ma ajutati cu ceva sfaturi in aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:47, 1 Octombrie 2012
Daca apreciati ca detineti probe temeinice,aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala impotriva PV in termen de 15 zile de la comunicare,la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
In sustinerea eventualei actiuni impotriva agentului pentru abuz in serviciu,cum probati neindeplinirea unui act ori indeplinirea defectoasa si concret ,cum probati ca au fost vatamate interesele dvs ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neoprire la semnalele agentului rutier dep82 dep82 Salutare. Am si eu o intrebare. In cursul diminetii am traversat o intersectie pe culoarea verde a semaforului, numai ca sa observ ulterior agentul de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - permis suspendat pentru ca am trecut pe rosu acomputers acomputers Buna ziua, Mai jos voi prezenta scrisoarea (nu e in forma finala) ce urmeaza sa o depun la judecatorie pentru contestatie. Subsemnatul XXX, nascut la data ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv suspendare permis gabrielo6 gabrielo6 Buna ziua ! Ce acte imi trebuie( si de unde le iau )pentru depunerea unei contestatii pentru anularea unui proces verbal prin care imi este suspendat permisul ... (vezi toată discuția)