avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este necesara prezenta sotiei la o vanzare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este necesara prezenta sotiei la o vanzare?

Sotul a primit 1/2 din casa socrului.In acte este trecut.......casatorit cu dna X.Acum vrea sa vanda acea parte de mostenire.La tranzactie trebuie sa ma prezint si eu ,in calitate de sotie?
Cel mai recent răspuns: kike , utilizator 08:48, 5 Octombrie 2012
Vanzarea, perfectarea actelor, nu se poate efectua decat in prezenta ambilor sotii care apar in acte. Puteti face procura sotului sa semneze in numele dvs actele.
multumesc pentru raspuns,insa eu nu sunt trecuta in acte ,ci doar ca sotul este casatorit cu mine.Atat.Iar la semnarea actelor de mostenire nu a fost nevoie de mine ci doar de certificatul de casatorie.Chiar si asa trebuie sa fiu prezenta?
Nu sunteti cuprinsa in mostenirea sotului!#-o
Bunurile mostenite sunt bunuri proprii. Nu aveti de ce semna actul.
Asaa ma gandeam si eu.Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este corect redactata urmatoarea procura de reprezentare succesorala + vanzare (autentificata si apostilata in strainatate) roxanna_v roxanna_v Buna ziua, Suntem 5 frati si ambii parinti au decedat, mama in 2002 iar tatal in 2010. Nu s-a facut pana acum niciun fel de demers cu privire la succesiune ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare Alina07 Alina07 Buna seara, Sunt casatorita si doresc sa achizitionez un teren impreuna cu sotul meu. La semnarea contractului de vanzare cumparare poate merge doar ... (vezi toată discuția)
Stare civilă eronată in actul de proprietate Alexandru` Alexandru` In timpul vietii, cand erau casatoriti, unul din soti a cumparat un imobil si este trecut in actul de vanzare-cumparare necasatorit. În prezent ambii soți ... (vezi toată discuția)