buna seara,
in anul 2009 luna mai am fost dat afara de unde lucram.
Nu am beneficiat de indemnizatie de somaj deoare aveam un imobil inchirait si nu ma incadram deoarece luam o chirie lunara mare.
Acum chiriasii au plecat.
Am vorbit cu cineva de la ITM si mi-a spus ca nu mai pot sa ma incadrez ca sa iau somaj deoarece trebuia sa o fac in cel mult 12 luni de la disponibilizare...si cum au trecut 3 ani...basta
Si inca o intrebare: perioada de acordare a somajului se adauga la anii din cartea de munca??
Pentru somaj trebuie sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei depeunerii cererii .. in acest caz, care este data incetarii raportului dvs de munca?
Perioada de somaj constituie stagiu de cotizare asimilat care se ia in considere la pensie. Perioada de somaj nu constituie vechime in munca.
buna dimineata
nu prea am inteles ce reprezinta stagiul acela de cotizare despre care vorbiti.
Mi-a incetat contractul de munca in data de 1 mai 2009.
De atunci si pana acum o luna nu am putut beneficia de somaj deoarece aveam un imobil imchiriat cu contract la ANF.
Acum as dori sa pot face dosarul pentru somaj.
Se mai poate sau este prea tarziu sa mai primesc ceva?
1. - Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuia sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de maximum 12 luni de la data incetarii contractului individual de munca.
- Din mai 2009 si pana astazi sunt 41 de luni.
- Asadar este cam tarziu sa mai beneficiati de indemnizatie de somaj.
2. Perioada de somaj indemnizat este perioada de cotizare la pensie adica se ia in calcul atunci cand veti iesi la pensie.
Acte somaj
THEODORA30
Buna ziua,acum o saptamana am primit decizia in urma careia am fost disponibilizata,intrebarea mea este-care sunt actele pe care trebuie sa le depun pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj
radustroe
in 2013 am avut un contract de munca din 15 iunie pana in 31 decembrie.in 2014 in perioada ianuarie martie inclusiv am stat acasa fara nici un contract de ... (vezi toată discuția)
Dr la somaj
danamatea
situatia este urmatoarea:am fost concediata pin desfiintarea postului in 2009;am intrat in somaj si am dat firma in judecata;dupa 4 luni am obtinut ... (vezi toată discuția)