avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna ziua. In cursul diminetii din ziua de 02.10.2012 am facut un mic accident pe un drum nesemnalizat. Pur si simplu din cauza intunericului si a necunoasterii drumului nu am observat ca urmeaza curba la dreapta si trecere la nivel cu calea ferata, iar cand am incercat sa trag de volan dreapta am pierdut controlul volanului din cauza carosabilului umed si am intrat intr-un stalp.
Intrebarea mea este urmatoarea: tinand cont ca drumul nu este semnalizat corespunzator (nu exista acele semna cu curba periculoasa sau semne care sa presemnalizeze o trecere la nivel cu calea ferata - curba este cam de 90 grade), pot actiona in instanta statul sau pe cei de la drumuri , sau pe oricine altcineva pentru plata reparatiei masinii?

In plus, cei de la politia feroviara (parca asa ii spune) cerceteaza accidentul si in cazul in care vor stabilii ca as fi putut pune in pericol circulatia feroviara vor intocmi dosar penal si voi primi o amenda administrativa.

E vina mea ca drumul nu este semnalizat? Era intuneric si necunoscand drumul (este vorba de un drum comunal DC39 in localitatea Timis) pur si simplu nu am vazut ca drumul vireaza brusc la dreapta.
Astept un raspuns.
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2012
Sorin R, Consultant credite si finantari
Cel mai recent răspuns: Sorin R , Consultant credite si finantari 10:09, 3 Octombrie 2012
Presupun ca nu aveti asigurare casco. in acest caz trebuie sa actionati in judecata pe administratorul respectivului drum. Fiind vorba de un drum comunal (DC39) administratorul acestui drum este consiliul local al comunei in care se afla locul in care a avut loc accidentul.
Succes!
nu am asigurare casco, am facut un calcul pentru un casco insa suma asigurata era mai mica decat pretul care l-am platit pentru masina.
In cazul in care actionez in judecata administratorul acelui drum, exista sanse realiste de a castiga procesul? Sau imi pierd timpul si banii.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indicatoare ,marcaje rutiere deteriorate lehel_kis lehel_kis În legislaţia rutieră există referiri la starea fizică(deteriorări,decolorări,uzură,defecte mecanice)a marcajelor sau a indicatoarelor de circulaţie ... (vezi toată discuția)
Prioritate de dreapta Focus1 Focus1 Sa ne inchipuim o localitate in care exista drumuri asfaltate si ne-asfaltate si o sumedenie de intersectii nedirijate. As dori sa va intreb cum se abordeaza ... (vezi toată discuția)
Accident motoscuter adinnaiasi adinnaiasi fratele meu a avut un accident cu motoscuterul. totul s-a intamplat pe un drum comunal, pietruit pe care abia incap 2 masini intr-o curba cu vizibilitate cam ... (vezi toată discuția)