avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Creante fiscale.
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Creante fiscale.

Conform legislatie in vigoare ma poate ajuta cineva cu o nominalizare concreta a urmatoarei expresii: "compartimente de specialitate cu atribuţii în administrarea creanţelor fiscale locale"-in cadrul administratiei publice local (primarie oras) .
Multumesc .

Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 14:13, 4 Octombrie 2012
Ce nominalizare doriti? Identificarea serviciului care administreaza creantele fiscale din cadrul unei autoritati ale administratiei publice locale? Este directia / serviciul taxe si impozite locale.
Nu este directie, este birou in cadrul aparatului de specialitate al orasului.
"Nu este directie, este birou in cadrul aparatului de specialitate al orasului"

Nu este chiar asa. Pot fi chiar servicii externalizate cu personalitate juridica:
Eexemplu de serviciu public cu personalitate juridica cu atributii in adiministrarea impozitelor si taxelor locale:
[ link extern ] /

Il gasiti la servicii subordonale Consiliului Local.:
[ link extern ] /

Prin urmare in cadrul fiecarei unitati administrativ teritoriale, conform regulamentului de organizare si functionare propriu, exista compartiment/ birou/ serviciu/ directie/serviciu publice de impozite si taxe locale.

Orice primarie a unei unitatii administrativ teritoriale trebuie sa aiba un site.
Cautati pe Google "primaria"+ denumirea localitatii( comuna/oras/ municipiu/municipiu resedinta de judet) si consultatii organigrama.
Multumesc frumos pentru raspuns .
Dar, de exemplu, compartimentul juridic, compartimentul resurse umane - salarizare, pot participa in cadrul unei institutii publice (aparat de specialitate al primarului) la recuperarea creantelor fiscale?

Depinde de procedura de lucru stabilita/ procedura operationala si circuitul documentelor.
Compartimentul juridic inteleg sa fie implicat( pentru viza de legalitate) dar cel de resurse umane nu.
Si pentru ca v-am dat exemplul :
[ link extern ] /
pe site, in dreapta , aveti :URMARIRE SI EXECUTARE SILITA , iar in cadrul acestei sectiuni este procedura de executare silita in vederea recuperarii creantelor :
[ link extern ]

Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2012
carmen01011958, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrarea creantelor fiscale. aleko27 aleko27 Conform legislatie in vigoare ma poate ajuta cineva cu o nominalizare concreta a urmatoarei expresii: \\"compartimente de specialitate cu atribuţii în ... (vezi toată discuția)
Creante fiscale ale bugetului local prescrise Flori14 Flori14 Care este procedura in cazul creantelor fiscale ale bugetului local al caror drept de a cere executarea silita s-a prescris. Potrivit OG 92/2003 art.134, daca ... (vezi toată discuția)
Impozit pe masina platit de doua ori!!!! vioichim vioichim buna ziua .in anul 2010 mi-am schimbat buletinul de la oras la sat dar masina a ramas pe oras , am platit impozit pe ea ,sant la zi cu impozitul iar acum cand ... (vezi toată discuția)