avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot intra din nou in somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot intra din nou in somaj?

Am fost in somaj 3 luni din 12 acordate, dar mi-am gasit singur un loc de munca unde sunt in perioada de proba de 90 zile. Nu ma pot acomoda cu programul(3 schimburi) si as vrea sa renunt sa-mi caut altceva dar pana gasesc pot intra din nou in somaj?
Daca da va rog sa ma indrumati cum sa fac!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 8 Octombrie 2012
C.i.m. pe ce durata a fost incheiat, nedeterminata sau determinata?
nedeterminata
Din pacate nu puteti beneficia din nou de somaj decat daca angajatorul va inceteaza CIM printr-o notificare scrisa in perioada de proba sau daca va concediaza ulterior. Daca acordati dvs. notificarea angajatorului sau daca va dati demisia, pierdeti dreptul la indemnizatie.

Legea 76/2002:
Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
a) la data incadrarii in munca, conform legii, pentru o perioada mai mare de 12 luni;
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Puteti beneficia din nou de somaj numai daca indepliniti conditiile prevazute de lege : un stagiu minim de cotizare (12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii) si c.i.m. sa inceteze din motive neimputabile dvs.
Am fost si la O.J.F.M. sa ma interesez cum trebuie sa procedez ,dar am dat peste o functionara ( la O.J.F.M. Brasov ) sictirita si plina de ia care mi-a raspuns pe un ton agresiv ca nu cunosc legea . Mi-a spus ca legea sa modificat anul trecut si ca nu mai este valabil decit dupa un an. Va rog daca puteti sa-mi dati un articol de lege !
Mentionez ca mam incadrat in 12 luni de somaj din care am efectuat doar doua luni pina sa imi gasesc locul acesta de munca in care de doua luni si ceva nu am fost platit inca,acesta este si motivul pentru care as dori sa intru din nou in somaj cred ca este dreptul meu legal numai ca functionari O.J.F.M. -ului nu vor sa te ajute cu nimic ,doar te ignora . Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Somaj dupa crestere copil ovidiu2012 ovidiu2012 Buna ziua, Sotia mea tocmai termina concediu de crestere copil pe 18.11.2013 si am vrea sa stim daca poate intra in somaj, pentru ca, firma la care a lucrat ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? avram1977 avram1977 buna seara,as dori sa va intreb daca pot beneficia de somaj atit timp cit am mostenit de la parinti si pamint arabil fiind actele pe numele meu? si inca o ... (vezi toată discuția)
Intrarea in somaj cristina1328 cristina1328 Buna ziua! Soacra mea a intrat in somaj la sfarsitul lunii martie (dupa 2 ani lucrati fara intrerupere). La inceputul lunii iulie s-a angajat la o firma (cu ... (vezi toată discuția)