avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... taxa judiciara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

taxa judiciara

buna ziua.
va rog sa imi spuneti cat este taxa de timbru pentru o accesiune imobiliara.
se plateste inainte sau dupa ce se face evaluarea casei?

multumesc anticipat
tina andrei
Cel mai recent răspuns: tinaa , utilizator 09:29, 4 Octombrie 2012
apreciati dvs cat ar putea valora imobilul, achitati taxa la valoarea respectiva. dupa expertiza in instanta veti completa taxa.
multumesc de raspuns . intrebarea era cat estetaxa , exista o suma exemplu 5% din valoare imobil sau cum se calculeaza. care este procentul asta ma intereseaza.

multumesc
Procentul este in functie de valoarea pe care nu o putem sti noi ca sa vi-l indicam exact.

Art. 2 Lg.146/1997 actualizata privind taxele de timbru
(1)Acţiunile şi cererile evaluabile în bani, introduse la instanţele judecătoreşti, se taxează astfel:
a)până la valoarea de 50 lei – 6 lei;
b)între 51 lei şi 500 lei – 6 lei + 10% pentru ce depăşeşte 50 lei;
c)între 501 lei şi 5.000 lei – 51 lei + 8% pentru ce depăşeşte 500 lei;
d)între 5.001 lei şi 25.000 lei – 411 lei + 6% pentru ce depăşeşte 5.000 lei;
e)între 25.001 lei şi 50.000 lei – 1.611 lei + 4% pentru ce depăşeşte 25.000 lei;
f)între 50.001 lei şi 250.000 lei – 2.611 lei + 2% pentru ce depăşeşte 50.000 lei;
g)peste 250.000 lei – 6.611 lei + 1% pentru ce depăşeşte 250.000 lei.

MULTUMESC FOARTE MULT .
acum m-am lamurit , stiu ca un expert stabileste valoarea imobilului acum am macar un punct de reper dupa care sa ma orientez .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent Mihai Strimbeanu Mihai Strimbeanu Cat se platea in anul 2007 taxa judiciara de timbru la 50000 ron? Care era procentu? Mutumesc mult. (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru si timbru judiciar pentru o actiune in pretentii lorenzo29 lorenzo29 buna ziua,mama mea are probleme cu un IFN,detaliile se pot vedea in sectiune ,recuperare creante,datorii banci,intrebarea mea este cat ar costa taxele ... (vezi toată discuția)
Succesiune stancu_sergiu stancu_sergiu Am 18 h de teren agricol extravilan si as dori sa stiu daca se poate cat m-ar costa succesiune pe aceasta suprafata avand in vedere ca trebuie facuta de pe ... (vezi toată discuția)