avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Esalonarea ratelor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Esalonarea ratelor

Buna ziua,
am si eu nevoie de un raspuns...daca stie cineva..Am un credit la o banca.La acest credit mai am de platit pana in luna mai anul viitor.Din pacate rata lunara este mult prea mara (ma aflu in imposibilitatea de a plati aceasta suma lunar).Am cerut resalonarea ratelor(pentru a putea plati), le-am dus dovada ca veniturile mele au scazut considerabil fata de anul 2008 cand eu am contractat acest credit.Raspunsul bancii a fost ca nu accepta reesalonarea.Ce pot face daca eu nu mai pot plati aceasta suma lunara?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Wollfe , utilizator 19:47, 3 Octombrie 2012
Doamna,
Nimeni nu poate obliga banca sa va reesaloneze creditul. Puteti incerca sa luati un credit la o alta banca, pentru a plati ce mai aveti de plata si sa aveti astfel o rata mai mica, pe un interval mai mare de timp.
Prima varianta aceasta a fost.Dar pentru ca venitul este mic nici o banca nu accepta un alt imprumut.Veniturile mele sunt compuse din salariu fix si un contract de management, din pacate nici o banca nu ia in calcul contractul de management.Astfel ei considera ca nu pot acorda nici refinantare nici un alt imprumut.In concluzie nu pot face nimic.Sunt pur si simplu la cheremul bancii.Nu exista nimic in legislatie care sa ii apere si pe cei care au credite, sunt buni platnici, vor sa plateasca ...dar pur si simplu l-au scazut salariile foarte mult?
Buna seara
Spuneti ca mai aveti de platit doar pana-n luna mai anul viitor, deci nu poate fi o suma foarte mare...cu salariul minim pe economie puteti lua cel putin 10.000 ron pe o perioada de 5 ani cu o dobanda omeneasca si comisioana mici, daca faceti refinantare sigur veti gasii conditii mai bune la alta banca.
In caz ca nu ajung cei 10.000 incercati sa luati si un codebitor,..totul se poate rezolva nu disperati.

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale blackjack blackjack Buna ziua, Am contractat un credit de nevoi personale in CHF si cred ca in scurt timp nu voi mai putea plati ratele. Prima rata a fost de aprox. 800 lei, ... (vezi toată discuția)
De 1 an nu mai pot tine pasul cu ratele si dodolica dodolica dupa reducere de 25 % nu am mai putut plati ratele si am intrat la biroul de credite. pentru ca am mai putin de 1un an si sub 1000 de euro bancile nu vor sa ... (vezi toată discuția)