Buna ziua,
As dori sa aflu daca o persoana ce are stagiu de cotizare complet si trebuie sa iasa la pensie mai poate ramane in activitate.
Persoana in cauza este asistenta medicala, lucreaza in armata dar ca civil si implineste virsta de pensionare de 58 ani citeva luni cand trebuie sa iasa la pensie -in iunie 2013- dar doreste sa mai lucreze.
Va multumesc
Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
...
2. - Asadar la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare ii inceteaza de drept CIM.
- Dupa aceea i se poate incheia un alt CIM cu aceeasi data cu care inceteaza cel actual.
Pensionare
sperantzula
am varsta de 60ani, as medicala, seful imi sugereaza sa ies la pensie.., conform legii am dreptul sa stau pana la 65ani, in cazul in care imi depun dosarul de ... (vezi toată discuția)