avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... amanare pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

amanare pensionare

Buna ziua,
As dori sa aflu daca o persoana ce are stagiu de cotizare complet si trebuie sa iasa la pensie mai poate ramane in activitate.
Persoana in cauza este asistenta medicala, lucreaza in armata dar ca civil si implineste virsta de pensionare de 58 ani citeva luni cand trebuie sa iasa la pensie -in iunie 2013- dar doreste sa mai lucreze.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:30, 3 Octombrie 2012
1. Codul muncii spune:

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
...

2. - Asadar la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare ii inceteaza de drept CIM.
- Dupa aceea i se poate incheia un alt CIM cu aceeasi data cu care inceteaza cel actual.
O.U.G.144/2008
ART. 22
4) Asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali se pensionează la vârsta de 65 de ani, indiferent de sex.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare sperantzula sperantzula am varsta de 60ani, as medicala, seful imi sugereaza sa ies la pensie.., conform legii am dreptul sa stau pana la 65ani, in cazul in care imi depun dosarul de ... (vezi toată discuția)
Interpretare juridica corecta cristi-1972 cristi-1972 (51) La cerere, asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali se pot pensiona, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind ... (vezi toată discuția)
Cand se poate pensiona un asistent medical care a realizat un stagiu de cotizare de 38 de ani? chilom chilom asistent medical cu varsta de 58,4 si ani de cotizare 37,7 pot depune dosar de pensoinare? (vezi toată discuția)