avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... stingere creanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

stingere creanta

Cum procedez in cazul urmator: firma a fost data in judecata ptr. neplata unei creante ( se solicita instantei sa ne oblige sa platim creanta, dobanzile legale, taxa timbru si onorariu avocat ). Primul termen il avem in 08.10.2012, si chiar in aceasta zi firma va incasa o suma mai mare de bani, si dorim sa achitam creanta. Vom fi obligati si la plata celorlalte taxe, sau se va stinge litigiul prin plata creantei ?
Cel mai recent răspuns: leona777 , utilizator 08:06, 6 Octombrie 2012
Daca nu ati fost pusi in intarziere pentru plata acelei sume si daca recunoasteti inca de la primul termen de jduecata pretentiile reclamantului, puteti scapa de cheltuielile de judecata, inclusiv onorariul avocatului advers.
In plus fata de colegul Jocandi, subliniez: este suficient daca recunoasteti creanta inainte sau la primul termen, nu trebuie sa o si platiti tot atunci (o veti plati o zi doua mai tarziu).
si in ce consta recunoasterea creantei ?
Dumneavoastra cam in ce credeti ca ar putea consta? Va prezentati la termen si spuneti ca sunteti de acord cu pretentiile reclamantului. sau trimiteti o intampinare in acest sens.

a-pros-pos... cu placere!
In limbaj procedural, dvs. veti achiesa la pretentiile reclamantului, sau veti recunoaste pretentiile reclamantului.
Fie veti face asta verbal, in instanta, fie in scris, fie ambele.
Eu va recomand neaparat in scris, si in paragraful doi sa aratati ca recunoasteti pretentiile la primul termen de judecata, si ca cereti sa nu fiti obligat la plata de cheltuieli de judecata.

Alte discuții în legătură

Punere in executare hot judecatoreasca ContSters22096 ContSters22096 dupa un litigiu cu o banca X obtine o hotarare favorabila. aceasta este executorie (nu este irevocabila inca), insa banca nu o pune in executare; x initiaza ... (vezi toată discuția)
Termen eliberare casa majordom majordom Buna. Am stat in concubinaj cu un barbat 12 ani. Din 2013 are o alta relatie cu cineva. Am ramas eu cu copiii facuti cu el in casa care apare doar pe numele ... (vezi toată discuția)
Notificare de plată - salariat oanaportar oanaportar Buna ziua ! Vă rog să mă ajutaţi cu câteva sfaturi. - Ce este o Notificare de plată ? - Când se poate trimite o Notificare de plată unui ... (vezi toată discuția)