avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu permis suspendat

Buna seara... Am o problema destul de nedorita...
Prietenul meu a condus in noaptea de 29.09 cu permisul suspendat. Fiind oprit la semafor politistul a venit la geam si a cerut actele.(specific faptul ca nu mersese decat 300 m iar in declaratie a specificat ca a condus din cauza unei crize de apendicita din partea mea) I s-a luat dovada si i s-a dat in schimb una fara drept de circulatie spunandu-i ca i s-a intocomit dosar penal...Acum am si eu o intrebare , in cat timp ajunge dosarul la Udriste (astazi am fost si nu este acolo de asemenea nici la parchet), ce i se poate intampla in cel mai rau caz si cat este de asteptat?

Va multumesc!:(
Cel mai recent răspuns: Ene Dragos , Consilier juridic 18:21, 12 Martie 2013
A primit instiintare ca i s-a suspendat dreptul de a conduce sau i-a fost numai retinut permisul in vederea suspendarii?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
avvalentina, utilizator
Conducerea unui vehicul avand permisul de conducere suspendat este o infractiune prevazuta si pedepsita de Codul rutier.
cryssy_ely a scris:

ce i se poate intampla in cel mai rau caz?

Art.86. -
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Nu a venit nici o instiintare doar i s-a retinut dovada cu care ar fi trebuit sa-si ridice permisul si i s-a dat una fara drept de circulatie.
si cum a ramas?ce sa intamplat?in situatia asta sunt si eu :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu permisul suspendat sub influenta alcoolului alysss92 alysss92 [b][i]Buna un prieten a condus cu permisul suspendat sub influenta alcoolului ce i se poate intampla ? astept un raspuns cat mai rapid multumesc ! (vezi toată discuția)
Permis suspendat durata solutionare dosar ContSters267634 ContSters267634 Buna ziua: in data de 16 iulie 2012 am fost prins stationand in intersectie undeva prin militari iar la control acte(permis buletin asigurare) s-a constatat ca ... (vezi toată discuția)
Dosar penal iftimie92 iftimie92 Buna ziua, in luna 06.2013 in jurul orelor 01-00 am fost oprit de un filtru al politiei rutiere la tineretului conducand o masina cu numere de germania. Masina ... (vezi toată discuția)