avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA 50% chelt.nedeductibile
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

50% chelt.nedeductibile

Cheltuielile nedeductibile reprezentand 50% din cheltuielile legate de vehicule (reparatii ,intretinere,lubrifianti,RCA,combustibil ,leasing,TVA nedeductibila etc.) pot fi considerate avantaje in natura pentru administrator sau salariatul care utilizeaza autoturismul si sunt supuse impunerii asemeni veniturilor salariale sau nu?
Din norm.metodolog.la CF art.45>1 alin4,intelegem ca utilizarea pentru alte scopuri decat desfasurarea activitatii economice a vehiculului este denumita uz personal .

cheltuiala

Alte discuții în legătură

Avantaje supuse impozitarii? tatiana1 tatiana1 Pentru persoana fizica salariat sau administrator, sunt considerate avantaje impozabile si sunt asimilate salariilor, partea nedeductibila a cheltuielilor ... (vezi toată discuția)
Tva leasing si cheltuieli aferente leasingului tomozeimihaela tomozeimihaela Buna ziua. Am achizitionat in noiembrie 2008 doua masini (una pt.administrator si una pt. contabil)prin contract de leasing financiar .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuiala cu itp la masina pe firma NNorbert NNorbert Buna ziua Avem o masina pe firma la care deduc 50% din combustibil, intrebarea mea ar fi cum se contabilizeaza daca s-a facut ITP-ul pentru masina ... (vezi toată discuția)