avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale procedura recuperare dividende neincasate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

procedura recuperare dividende neincasate

buna seara,
as aprecia primirea unor sfaturi privind procedura de recuperare a unor dividende neincasate. la data de 1 ianuarie 2001 mi-a fost cesionat un pachet de actiuni (minoritar); am incasat dividendele pt anii 2001, 2002 si 2003, intr-o forma mai mult sau mai putin oficiala (detin un document semnat de parti), dar nu detin documentele societatii care sa ateste valoare dividendelor repartizate actionarilor.
nu am fost invitat sa particip la AGA. nu mi s-au prezentat situatiile financiare ale societatii. la solicitarile mele privind plata dividendelor pt anii incepand cu 2004 (solicitari verbale, e adevarat), mi se comunica faptul ca nu s-au repartizat dividende. nu am primit nici un document oficial in acest sens.
cum ma sfatuiti sa procedez pt a obtine situatiile financiare ale firmei incepand cu anul 2001 (doresc sa ma asigur ca dividendele incasate pt 2001-2003 au fost corect calculate), precum si pentru a incasa dividendele restante - am informatii sigure ca s-au repartizat dividende in anii precedenti.
societatea ar fi trebuit sa ma invite la AGA si sa ma instiinteze asupra dividendelor cuvenite. acest lucru nu s-a intamplat niciodata. prescrierea functioneaza in cazul acesta?
multumesc anticipat,
dan
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 21:34, 24 Ianuarie 2009
Buna ziua,

precriptia functioneaza.
Ar trebui sa fiti invitat la AGA.
Bilanturile sunt publice fiind depuse anula inclusiv la Registrul Comertului. le puteti obtine contra cost.
Pentru a va obtine dividendele faceti mai intai o notificare catre administrator pentru o discutie iar apoi le puteti solicita la instanta.

av. Boncu
bilanturile se obtin gratuit de pe site-ul ministerului de finante.[ link extern ]
multumesc pt raspus.
cum procedez in situatia in care dividendele pe care le-am primit pentru anii 2001, 2002, 2003 nu au fost corect calculate.
cum functioneaza prescrierea? daca le trimit notificarea in zilele imediat urmatoare, ce dividende se prescriu?
avand in vedere ca nu am fost invitat la AGA, ca societatea avea obligativitatea sa ma instiinteze asupra dividendelor cuvenite, exista vreo sansa sa obtin in instanta dividendele prescrise?
Conform art. 67 alin. (5) din Legea nr. 31/1990, republicata, dreptul la actiune privind plata dividendelor se prescrie in termenul general de prescriptie de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende pentru actiunile de la fondul proprietatea Mischinger Gheorghe Stefan Mischinger Gheorghe Stefan Sunt un pensionar care invata acum, la 70 de ani sa utilizeze internetul.#-o Din pacate, de cateva luni, sunt unul dintre actionarii minoritari ai Fondului ... (vezi toată discuția)
Dividende lylyan lylyan Buna ziua O societate are profit la 2011 - 200000 - cat poate sa consituie dividende din aceasta suma? Multumesc (vezi toată discuția)
Dividende gl gl buna ziua societatea la care sunt actionar functioneaza din 2002. din vreme ce nu mi-am primit dividendele niciodata cum pot face sa intru in posesia lor, mai ... (vezi toată discuția)