Sunt in litigiu cu banca unde am lucrat 20 de ani. In acest litigiu ei au facut si o cerere reconventionala unde imi cer daune ca le-am stricat imaginea ca m-am adresat la diverse institutii ale stastului. Cererea reconventionala a fost aprobata se va judeca impreuna cu litigiul. La urmatoarea intrevedere in decembrie judecatorul mi-a cerut sa vin si eu pentru ca mi se vor pune intrebari. Eu va intreb acum pe dvs. prin amabilitatea si experienta dvs. urmatoarele; ce tip de intrebari mi se vor pune? si cum ar trebui sa raspund eu? la fel inca o intrebare de ce eu va trebuii sa depun cu 5 zile un set de intrebari la tribunal, iar banca are dreptul sa mi se pune face to face? nu inteleg de loc acesta lege. Eu nu pot refuza aceste intrebari? Si ce rol au ele?
Va doresc un w frumos si multumesc.
ati fost chemat la interogatoriu. disutati cu avocatul dvs . este singurul care va poate spune ce intrebari vi se pot pune, deoarece cunoaste speta. interogatoriul este formulat de banca si administrat de judecator
interogatoriul este o proba in cadrul procesului...trebuia sa solicitati si dvs interogatoriu pentru banca....tot avocatul trebuie sa va explice
daca nu doreati trebuia ca avocatul sa se opuna acestei probe la termenul cand a fost incuviintat
Mai aduc unele clarificari:
1. din descrierea initiatorului, inteleg ca si el trebuie sa propuna intrebari pentru banca. Deci si lui i s-a admis proba cu interogatoriul luat bancii.
Deci cumva, pe undeva, si el a cerut interogatoriul sa fie luat bancii si sa-i serveasca fosttului angajat.
2. Motivul pentru care banca nu va fi chemata in instanta "personal" la inetrogatoriu este ca banca nu exista fizic, ca persoana. Ca orice alta persoana juridica, este o fictiune a legii.
Reprezentata prin administrator(i), dar tot inexistenta fizic.
3. Raspunsurile la interogatoriu trebuie sa fie adevarate si scurte (da, nu, nu stiu, da, doar partial etc.).
Daca intrebarile nu sunt clare, nu sunt corecte sau sunt tendentioase, nu va temeti de raspunsul "nu stiu" "nu inteleg intrebarea".
4. Rolul interogatoriului este sa dovedeasca ... pretentiile partii care pune intrebarile.
Multumesc frumos. Mie mi-a fost admisa ca si proba interogatoriu scris. Bancii , interogatoriu face to face. Puteam refuza interogatoriu face to face?
Un w fain.
Art. 225 C.proc.civ. : Dacă partea, fără motive temeinice, refuză să răspundă la interogatoriu sau nu se înfăţişează, instanţa poate socoti aceste împrejurări ca o mărturisire deplină sau numai ca un început de dovadă în folosul părţii potrivnice.