avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... 2 intrebari
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

2 intrebari

:) multumesc tuturor pentru sfaturile si ideile de pana acum!
in prezent am 2 INTREBARI legate de cazul meu pe scurt :

1. in cazul meu, sunt PARAT in procesul de iesire din indiviziune: pentru urmatoarea infatisare am chemat RECLAMANTUL la interogatoriu dar l-am chemat si pe cel de-al doilea PARAT la interogatoriu (suntem 2 Parati cu interese diferite la urma urmei); ce intrebari se pot pune acestor doua persoane? ce se intampla daca nu se prezinta la interogatoriu?
2. tot la urmatoarea infatisare Reclamantul are termen sa detalieze actiunea sa, care era foarte superficial scrisa cand a intentat actiunea, INTREB: se poate sa nu depuna completarile cerute la infatisarea urmatoare? in ce caz?

multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsurile voastre, chiar daca sunt doar raspunsuri de principiu!
Cel mai recent răspuns: iesiredinindiviziune , utilizator 12:56, 17 Mai 2009
Buna ziua,

Problema dumneavoastra este complicata in lipsa mai multor detalii si este greu de clarificat.
Ce intrebari pot pune acestor doua persoane?
Cine poate raspunde atata timp cat nimeni nu stie cu exactitate care este starea de fapt si de drept din dosarul dumneavoastra, care sunt aspectele succesiunii aflate in litigiu .............si multe altele.
Intotdeauna pentru ca cineva sa va dea un raspuns la obiect trebuie sa cunoasca fiecare detaliu al dosarului, altfel......
In orice caz intrebarile care le puteti pune ar fi cele legate de scoaterea in evidenta a aspectelor care sunt importante in acest caz si care ar trebui lamurite prin raspunsul partilor.
Pentru a doua intrebare a dumneavoastra, in cazul in care reclamantul nu depune completarile cerute ar fi in dezavantajul sau........astfel ca eu nu cred ca o sa-si asume acest risc sau nu se stie....
Cel mai bine ar fi sa cereti sfatul unui specialist...
1. Nu stiu de ce ati propus administrarea probei cu interogatoriu si celuilalt parat. Detaliati putin, strict din punct de vedere procedural. Cum de sunteti doi parati cu interese contrare?
2. Din mesajul dvs. inteleg ca ati propus proba cu interogatoriu dar inca nu a fost admisa de instanta.
3. Daca instanta incuviinteaza proba cu interogatoriul iar partile refuza sa raspunda sau nu se infatiseaza, acestea pot fi interpretate de instanta ca o marturisire deplina ori ca un inceput de proba scrisa in folosul dvs.
4. Nu puteti propune probe pana cand reclamantul nu-si precizeaza actiunea. Intrucat precizarea i-a fost solicitata de instanta, neindeplinirea acestei obligatii poate duce la suspendarea cauzei, conform art. 155^1 Cod procedurala civila (din dispozitia instantei). Deci, reclamantul poate sa nu-si precizeze actiunea din nestiinta ori inconstienta, avand in vedere ca el justifica interesul in cauza.

Reveniti cu detalii suplimentare, ca sa vedem ce intrebari puteti pune.
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
multumesc pentru raspunsurile de pana acum!
asa cum imi imaginam, nici pana azi (17 mai) reclamantul nu a facut precizari, au trecut atatea "termene" cate un termen in fiecare luna si se fac doar "amanari"

ce strategie este aceasta? nu inteleg!

cauza nu s-a suspendat pana acum pentru ca intre timp am facut eu o cerere reconventionala!

mersi pentru putina lumina privind strategia partii adverse

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrarea interogatoriului suciu_diana suciu_diana Buna ziua, doar reclamantul poate sa administreze proba interogatoriului? Daca si partea parata a solicitat si a primit dreptul de a pune intrebari prin ... (vezi toată discuția)
Proba cu interogatoriul flori9 flori9 Va rog sa-mi spuneti cat de importanta este proba cu interogatoriul paratului intr-un proces? Este bine sa se ceara si de catre parat interogarea ... (vezi toată discuția)
Interogatoriul alexe cristian alexe cristian as dori sa aflu cat mai multe detalii despre desfasurarea unui interogatoriu (mijloc de proba). sunt parte in cadrul unui proces civil si la urmatorul termen ... (vezi toată discuția)