avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog sa ma ajutati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog sa ma ajutati

Lucrez in administratie publica din anul 2004, ca referent cultural contractual. In anul 2009 am terminat facultatea de drept, dar nu mi-a fost luata in calcul. De 2 ani de zile ma ocup si de casieria a doua sate din componenta comunei unde lucrez.In tot acest timp am incercat sa mi se transforme postul din contractual in functionar, dar m-am lovit de un zid "ca nu se poate" din partea d-nei jurist. Cum pot sa rezolv aceasta problema? As mai adauga ca in acest am a mai fost construit un camin cultural in alt sat apartinator al comunei care mi s-a dat in primire, si de 3 ani sunt si sef s.v.s.u. Avand atatea functii chiar nu exista nici o posibilitate sa mi se transforme postul din contractual in functionar public?
Astept un raspuns!

Cel mai recent răspuns: murdareai , utilizator 12:32, 6 Octombrie 2012
Din pacate nu aveti prea multe sanse, mai ales in situatia actuala. Orice post in administratia locala se ocupa prin examen si cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
Faptul ca ati terminat o facultate nu influenteaza cu nimic situatia dumneavoastra, fiind personal contractual postul dumneavoastra nu se transforma asa cum se intampla la functionari publici cu studii medii care pot sa acceada la un post pe o trapta superioara, la terminarea studiilor superioare.
Aveti o sansa numai daca Primaria sau Consiliul local unde lucrati, scoate la concurs un post de functionar public vacant si atunci puteti candida pe acel post.
Dar cum bine stiti de cativa ani posturile in administratia publica sunt blocate, rar cand se scoate cate un post vacant dupa ce sunt indeplinite anumite conditii si bineinteles cu avizul
Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
murdareai a scris:

..... Orice post in administratia locala se ocupa prin examen si cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
....


In ce act normativ se prevede asa ceva ? ... situatia este valabila numai in cazul functionarilor publici ...:)
Legea 140/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici.
Exact acelasi lucru am spus si eu, ca este valabil numai pentru functionarii publici nu si pentru personalul contractual care lucreaza in administratia publica.
Nu este cam acelasi lucru , citez din mesajul dvs : Orice post in administratia locala se ocupa prin examen si cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. ...

Prin urmare, nu orice post din ADm.Loc se ocupa prin examen sau concurs cu avizul ANFP , ci numai cel care se refera la exercitarea unei functii publice ...
Aveti dreptate, un cuvant face diferenta, am vrut sa fac referire la functia publica.
In graba nici nu am observat, imi cer scuze.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2012
murdareai, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa superioara de salarizare rodica_rodi rodica_rodi Buna seara.Va rog frumos un raspuns in legatura cu avansarae mea in clasa superioara de salarizare fiind functionar public. La data de 01.08.2011,vin prin ... (vezi toată discuția)
Promovare dupa absolvire studii superioare flory_171068 flory_171068 Buna ziua. Lucrez la o primarie ,sunt functionar public, am fost angajata ca referent superior tr III pana in anul 2009 cu o vechime in administratie de ... (vezi toată discuția)
Organigrama si statul de functii - administratie publica mihaita10 mihaita10 Buna ziua, 1) Am fost functionar public, incadrat inspector la biroul resurse umane, mi- am dat demisia din functionar public, am dat concurs pe un post ... (vezi toată discuția)