avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Sediul Social
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Sediul Social

Poate sa-mi spuna si mie cineva ce implica faptul daca las pe cineva sa-si faca firma la adresa mea?
Ce obligatii am eu?
pot fi eu tras la raspundere pt problemele firmei, cum trebuie sa procedez dupa ce sunt de acord sa se faca un sediu social la adresa mea?
trebuie sa anunt la primarie? Cum i-mi influenteaza impozitul pe casa? Trebuie sa platesc in plus pt stat ca am lasat o firma sa-si faca sediul la mine acasa?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: csllngy , utilizator 12:57, 25 Ianuarie 2009
Conteaza titlul in baza caruia..."veti lasa pe cineva sa-si faca sediul la dvs. acasa"Va trebui sa incheiati cu acea societate o conventie/contract fara de care societatea nu isi va putea declara sediul..la dvs. acasa. Poate fi vorba de un contract de comodat(imprumut de folosinta), sau de inchiriere, situatie in care daca veti incasa chirie, sunteti obligat sa inregistrati contractul la finante si sa platiti impozit pentru venitul din chirie( cedarea folosintei bunuri).

nu aveti de ce sa va temeti.NU aveti nimic de platit( cu exceptia contractului de inchiriere pe care va trebui sa il inregistrati la finante).Nu va influenteza impozitul pe casa.
Din mesaj deduc ..printre randuri, ca vreti sa ajutati pe cineva..apropiat.Atunci puteti incheia un contract de comodat. ( fara a solicita o contraprestatie).Contractul de comodat are avantajul ca, in situatia in care nu veti mai dori ca acel sediu sa functioneze la adresa dvs., poate fi mai usor desfiintat.

av. Ileana Schwarz

Va multumesc foarte frumos. Am mai multa incredere acum
O zi placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire contract de comodat cu contract de inchiriere alisaelena alisaelena Buna ziua, Un administrator al unei societati are un contract de comodat cu o ruda, pentru cladirea in care isi desfasoara activitatea. Este posibila ... (vezi toată discuția)
Sediu firme intr-un apartatment fara acordul proprietarului dana_b1702 dana_b1702 In urma cu cateva zile pe adresa mea de domiciliu au sosit 2 plicuri de la Administratia Finantelor Publice pentru 2 societati care au sediul in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat rams1899 rams1899 Buna ziua, Care este cea mai buna varianta de contract,comodat sau inchiriere,pentru un apartament cu doua camere,o camera pentru locuit si o camera pentru ... (vezi toată discuția)