Printr-o sentinta administrativa am castigat o suma de bani reprezentind drepturi salariale. Respectiva sentinta spune ” obliga partii sa plateasca reclamantului drepturile salariale......” Eu in scris nu am solicitat, din motive personale sa mi se achite suma respectiva. Totusi dupa un timp m-am trezit in cont cu o parte din suma respectiva. Este normal daca eu nu am solicitat banii respectivi ? Ce pot face in cazul de fata ?
institutia angajatoare are posibilitatea de a da curs hotararii instantei de buna-voie sau prin executare silita, situatia prezentata (executarea de buna-voie) este una normala si ar trebui sa fie regula si nu o situatie inedita. Banii sunt ai dumneavoastra si puteti dispune de ei dupa bunul plac
Nu aveti ce sa faceti ... asa cum vi s-a mai spus , executarea unei hotarari judecatoresti se poate face : fie de bunavoie de catre debitorul obligatiei , fie prin executare silita la solicitarea creditorului obligatiei prin intermediul unui executor judecatoresc.
In speta, angajatorul a ales calea de a executa de bunavoie hotarare respective .. fapt intrutotul legal.