avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionari publici

Printr-o sentinta administrativa am castigat o suma de bani reprezentind drepturi salariale. Respectiva sentinta spune ” obliga partii sa plateasca reclamantului drepturile salariale......” Eu in scris nu am solicitat, din motive personale sa mi se achite suma respectiva. Totusi dupa un timp m-am trezit in cont cu o parte din suma respectiva. Este normal daca eu nu am solicitat banii respectivi ? Ce pot face in cazul de fata ?
Cel mai recent răspuns: RADU Adrian , utilizator 19:36, 7 Octombrie 2012
institutia angajatoare are posibilitatea de a da curs hotararii instantei de buna-voie sau prin executare silita, situatia prezentata (executarea de buna-voie) este una normala si ar trebui sa fie regula si nu o situatie inedita. Banii sunt ai dumneavoastra si puteti dispune de ei dupa bunul plac
Nu aveti ce sa faceti ... asa cum vi s-a mai spus , executarea unei hotarari judecatoresti se poate face : fie de bunavoie de catre debitorul obligatiei , fie prin executare silita la solicitarea creditorului obligatiei prin intermediul unui executor judecatoresc.

In speta, angajatorul a ales calea de a executa de bunavoie hotarare respective .. fapt intrutotul legal.
Inteleg raspunsurile d-vs, dar eu in scris am solicitat doar cheltuielile de judecata nu si drepturile salariale
Speta este mult mai complexa si nu se rezuma la bani. Fiind mai ampla nu stiu daca spatiul imi permite sa o relatez
Nu este nevoie sa detaliati in ansamblu , doar sa ne spuneti ce ati solicitat in cererea de chemare in judecata si ce a decis instanta de judecata ...

Alte discuții în legătură

Cum va trebui să procedeze instituția ca să-i plătească drepturile salariale? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Potrivit Art. 622 din Cod procedura civila (4)Executarea unor obligaţii de a face, (...), [b]se poate obţine la simpla cerere a persoanei ... (vezi toată discuția)
Executorie de drept cristina/BZ cristina/BZ Buna ziua. In cadrul unui litigiu de munca m-am judecat cu o societate x si am primit o sentinta civila care admite contestatia precizata si formulata de mine, ... (vezi toată discuția)
Am primit mai multi bani Ionutt2014 Ionutt2014 Am fost angajatul unei firme in perioada de proba 2 luni si apoi mi a fost desfacut contractul de munca. aveam act aditional pentru decontarea transportului ... (vezi toată discuția)