avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am primit mai multi bani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am primit mai multi bani

Am fost angajatul unei firme in perioada de proba 2 luni si apoi mi a fost desfacut contractul de munca.
aveam act aditional pentru decontarea transportului dar patronul a refuzat sa mi deconteze transportul pe luna octombrie dupa ce am fost concediat la sfarsitul lunii.O luna mai tarziu am reusit sa merg sa mi fac lichidarea.numai ca am primit o suma mai mare decat trebuia cu 320 lei in plus.acum vor banii inapoi.
Fiind un corect si cinstit as vrea sa returnez banii dar nu pe toti pentru ca patronul imi datora jumatate din suma respectiva pe cheltuielile de transport.as vrea sa stiu cum as putea proceda in cazul de fata si daca cand restitui suma contabvila va trebui sa mi dea o chitanta pe jumatate din suma restituita.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:23, 15 Decembrie 2016
Ati fost notificat in scris sa restituiti suma platita in plus sau doar verbal?
In mod normal trebuie sa restituiti toata suma primita in plus si sa va recuperati banii pentru transport pe cai legale. Puteti face o sesizare la ITM pentru neacordarea drepturilor prevazute in actul aditional al contractului individual de munca si sa deschideti o actiune in instanta deoarece ITM-ul nu va recupereaza banii.
Cum actiunea in instanta nu se justifica din cauza sumei solutia ar fi recuperarea pe cale amiabila.
Ii puneti in vedere sa va plateasca dreturile din actul aditional corespunzator perioadei lucrate in schimbul nesesizarii ITM-ului care poate aplica o amenda angajatorului. In plus ITM-ul ii poate gasi nereguli pentru care il poate sanctiona.
Dar banii trebuie sa ii restituiti pe toti si depinde de dvs. cum ii "prezentati" sesizarea ITM-ului.
Mentionez ca am fost notificat printr-un mesaj telefonic.ar trebui sa astept un mesaj oficial ?
In ceea ce priveste plangerea la ITM nu am nici 1% in aceasta instituie penbtru ca sunt mana in mana cu baronii locali si nu vor lua nici o masura.Nu am primit copie dupa actul aditional de decontare transport.
Totodata as dori sa stiu ce se va intampla daca refuz sa restitui suma primata.
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2016
Ionutt2014, utilizator
Daca nu aveti dovada ca trebuie sa va deconteze transportul, va pot cere toti banii inapoi pe calea instantei daca nu ii dati de bunavoie.
Puteti sa vb cu angajatorul pe mail eventual si sa intrebati daca din ce v-au dat din greseala va puteti opri transportul asa cum a fost intelegerea.
Nu ati raspuns la intrebarea:trebuie sa fiu notificat in scris pentru a returna banii?
trebuie sa mi trimita o instiintare prin care isi cer banni inapoi?mesajul telefonic mu este instiintare oficiala.Mentionam si faptul ca firma este in alt oras decat cel in care locuesc eu.si nu pot deplasa din banii proprii pana la urma este greseasla lor nu a mea banii mi sau dat de buna voie nu i am furat nu am talharit pe nimeni.
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2016
Ionutt2014, utilizator
Avand in vedere ca este greseala lor le solicitati sa va plateasca cheltuielile ocazionate de restiturea banilor. Banii ii puteti trimite prin posta cu confirmare de primire dar nu am idee cum se poate cere plata serviciilor la destinatie. Costul trimiterii prin mandat postal unei sume de 300 lei sunt in jur de 5 lei lei.
Sau ii trimiteti prin curier cu plata la destinatie.

Alte discuții în legătură

Renuntare la slujba in perioada de proba / training irod30 irod30 buna ziua, am si eu o problema in legatura cu un loc de munca sa o iau cu inceputul Este vorba despre o casa de pariuri ce a oferit perioada de training ... (vezi toată discuția)
Restituire suma retur magazin de electrocasnice Mihai1488 Mihai1488 Buna ziua, Am urmatoarea problema. Pe data de 18.03.2020 am restituit o comanda plasata online intr-un magazin fizic Altex, suma fiind restituita pe loc ... (vezi toată discuția)
Restituire bani primiti gresit! norocel1 norocel1 Buna ziua! Din luna noiembrie primesc bani in plus la alocatie, adica am fost in crestere copil pana la.3 ani ,timp.in care alocatia este de 300 lei , am ... (vezi toată discuția)