avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Restituire bani primiti gresit!
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Restituire bani primiti gresit!

Buna ziua! Din luna noiembrie primesc bani in plus la alocatie, adica am fost in crestere copil pana la.3 ani ,timp.in care alocatia este de 300 lei , am iesit in sept 2019 din cic, si ei tot 300 lei imi dau la alocatie in loc de 150! Intrebarea mea este: sunt obligata sa restitui banii atatat timp cat greseala este a lor?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2020
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, veti fi obligata sa dati banii inapoi. Puteti sa le sesizati din vreme greseala.
Stimata domna,

Institutiile de stat pot solicita sumele de bani avansate in mod eronat, in termen de prescriptie aferent creantelor bugetare, cel de 5 ani.

Practic, dumneavoastra incasati sunt de bani necuvenite.

Pentru a da dovada de onestitate, de echitate, va sugerez sa semnalati in scris acest aspect , si, pe cale de consecinta, sa restituiti sumele de bani primite.

Altminteri, in cazul in care sunteti notificata, in acest sens, si, din varii motive, nu dati curs instiitarii, respectiv solicitarii de restituire, puteti fi actionata in instanta.

In cauza dedusa judecatii, pot fi solicitate sumele de bani incasate in mod nejustificat, insa si cheltuili de judecata ocazionate de respectivul diferend .(onorariul de avocat, taxa judiciara de timbru).

Week-end placut!
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare vacanță din cauza pandemiei Dan Y El Dan Y El Din cauza limitelor impuse prin starea de urgență națională referitoare la prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus SARS-CoV-2 transpuse în ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie reparatorie incasata necuvenit andreimariadaniela andreimariadaniela buna ziua, va rog sa ma sfatuiti daca ai mai trecut prin problema pe care o expun. Am primit o somatie prin care ma instiinteaza ca am de datorat suma de 516 ... (vezi toată discuția)
Bani in plus pe card - ce se intampla daca i-am cheltuit? Valer000 Valer000 Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu o informatie. Am card de la BT pentru alocatie iar pe el primesc in fiecare luna 42 lei.Ieri cand am fost sa imi ridic ... (vezi toată discuția)