Bună,poate nu ştiu eu unde să caut dar am am mai încercat să aflu rasp la întreb cum pot recupera dreptul de a conduce in românia cu un permis dobândit in UE ...mulţumesc mult..ps.de la hotărârea jud.a trec cam 1.5ani..si am prim 2 cu susp..si nu ştiu de chestia cu anii de..încercare,probă...mă rog, nu vreau să fiu nerespectuos...încă odată vă mulţumesc...
ART. 116 (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
#B
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă; b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
(2) Persoana căreia i-a fost anulat permisul de conducere, înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ca urmare a săvârşirii, într-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atrăgea suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, fără a fi necesară trecerea vreunui termen de la data aplicării măsurii administrative.
(3) Pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) şi (2) trebuie să facă dovada că:
#M1
a) este aptă din punct de vedere medical;
#B
b) nu a fost condamnată prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru una dintre infracţiunile prevăzute la art. 24 alin. (6), cu excepţia cazurilor în care a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1).
Ok,cu mulţumirea de rigoare dar dk am obţinut in urma unui examen permisul de conducere in alt stat european intre timp??normal acest permis este valabil in rom,de curând un prieten a revenit in ţară(ro)si după ce a făcut doar"medicului"i a fost preschimbat permisul in românia..dar eu avându l anulat pe cel obţinut cu ani in urmă in românia si după un an aprox de la anulare am obţinut altul într o ţară UE...ce paşi tre să urmz ptr a putea conduce fără probleme in rom???ştiu că vă trebui să duc decizia la politie(de anulare),nu?totodată acel permis,anulat,a si expirat între timp...mă rog..vă mulţumesc f mlt ptr timpul acordat răspunsului la această întrebare...cu respect
daca veti fi surprins in Romania conducand cu un permis obtinut in alt stat UE atat timp cat permisul obtinut in Ro a fost anulat veti beneficia de un dosar penal in conditiile in care permisul obtinut in statul respectiv l-ati obtinut anterior trecerii unui an de la ramanerea definitva a hotararii judecatoresti.
daca ati obtinut in alt stat UE un permis de conducere dupa un an de la ramanerea definitva a hotararii judecatoresti nu aveti de ce sa va faceti probleme, aveti dreptul sa conduceti in RO.
dupa emiterea hotararii definitive trebuia sa primiti o instiintare de la politie prin care erati anuntat despre anularea permisului de conducere.
in concluzie, daca ati obtinut permisul in alt stat UE chiar si cu o zi inaintea indeplinirii termenului de un an sunteti pasibil de un nou dosar penal. ptr ca ati relatat ca ati obtinut noul permis dupa un an aproximativ, "aproximativ" care poate insemna si inaintea indeplinrii anului.
Mulţumesc ptr inf ...nu am primit înştiinţare din câte ştiu eu dar mă voi documenta mai bine despre hotărârea finală si perioada de interzicere a dreptului de a conduce si poate ne vom ...revedea ...la o altă lămurire...mulţumesc...
In tara respectiva unde ati obtinut permisul nu trebuia sa indepliniti anumite conditii similare art.24 ,eu stiu ca legislatile sant oarecum asemanatoare ?
ART. 24
(1) Examinarea pentru obţinerea permisului de conducere şi eliberarea acestuia se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanţii îşi au domiciliul, reşedinţa ori rezidenţa normală sau, în cazul celor aflaţi la studii în România potrivit art. 23^1 alin. (1), de către autoritatea competentă pe raza căreia se află instituţia de învăţământ.
#M1
(2) Forma şi conţinutul permisului de conducere se stabilesc prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
#B
(3) În localităţile în care autoritatea competentă autorizează desfăşurarea cursurilor de pregătire şi susţinerea examenului pentru obţinerea permisului de conducere, acestea se pot organiza, la cerere, şi în limba minorităţii naţionale respective.
#M5
(4) În cazul cetăţenilor străini care îşi stabilesc domiciliul sau reşedinţa în România, precum şi al cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene care au rezidenţa normală sau care se află la studii în România, examinarea la proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere se poate efectua, la cerere, într-o limbă de circulaţie internaţională.
(5) Permisul de conducere este valabil 10 ani de la data eliberării. La schimbarea de către titular a numelui, în cazul pierderii, furtului ori al deteriorării, precum şi la expirarea perioadei de valabilitate, permisul de conducere se preschimbă fără susţinerea unui nou examen, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului internelor şi reformei administrative, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. (6) Nu are dreptul să se prezinte la examen pentru obţinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru o infracţiune de omor, lovire sau vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, produsă ca urmare a încălcării unei reguli de circulaţie, cu excepţia cazurilor când a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 116 alin. (1).
Alcool la volan
tzzuka
buna seara! in anul 2006 am fost prins la volan baut in bucuresti, 0.81 in aerul expirat......mina minovici..... hotrararea judec fiind data in 2007,tot ce ... (vezi toată discuția)
Pemisul c ce
max112
daca mi-a fost suspendat categoria b pentru alcolemie peste 0,80 si nu se termina procesul din cauza birocratiei romane aiurea pot da de categoriile C CE daca ... (vezi toată discuția)