avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Mutare dintr-un compartiment in altul
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Mutare dintr-un compartiment in altul

Se poate afectua mutarea unui functionar contractual dintr-un compartiment in altul, cu post cu tot, doar prin dispozitie de mutare eliberata de primar, sau este necesar a se face mai intai o sedinta de Consiliu Local prin care sa se modifice mai intai statul de functii? Care este procedura mai rapida? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: aleko27 , utilizator 15:17, 8 Octombrie 2012
Este vorba despre un functionar public sau personal contractual?

Pentru functionarii publici exista Legea nr.188/1999 care prevede:
Art. 87. - (2) Modificarea raporturilor de serviciu ale funcţionarilor publici de execuţie şi funcţionarilor publici de conducere are loc prin:
......
d) mutarea în cadrul autorităţii sau instituţiei publice ori în cadrul altei structuri fără personalitate juridică a autorităţii sau instituţiei publice, în condiţiile prezentei legi;

Art. 91. - (1) Mutarea în cadrul autorităţii sau instituţiei publice ori în cadrul altei structuri fără personalitate juridică a autorităţii sau instituţiei publice poate fi definitivă ori temporară.
(2) Mutarea definitivă poate avea loc în următoarele situaţii:
a) când se dispune de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, de acelaşi grad profesional, sau pe o funcţie publică vacantă de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului. În cazuri temeinic justificate, mutarea se poate dispune motivat de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, cu repartizarea postului corespunzător funcţiei deţinute de funcţionarul public. În oricare dintre situaţii este necesar acordul scris al funcţionarului public;
b) la solicitarea justificată a funcţionarului public, cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, la acelaşi grad profesional, sau pe o funcţie publică vacantă de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului;
c) în alte situaţii prevăzute de dispoziţiile legale.
(3) În cazul înalţilor funcţionari publici, mutarea definitivă se poate dispune de persoana care are competenţa legală de numire în funcţia publică, la solicitarea motivată a înaltului funcţionar public şi cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice în care se găseşte funcţia publică de conducere ori de execuţie vacantă pe care urmează a fi mutat definitiv, cu îndeplinirea condiţiilor specifice prevăzute pentru funcţia publică respectivă.
(4) Mutarea temporară pe o altă funcţie publică se dispune motivat, în interesul autorităţii sau instituţiei publice, de către conducătorul autorităţii ori instituţiei publice, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, de acelaşi grad profesional, pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului sau, după caz, cu repartizarea postului corespunzător funcţiei deţinute de funcţionarul public, pentru o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic.
(5) În mod excepţional, mutarea temporară sau definitivă poate fi solicitată de funcţionarul public în cazul în care starea sănătăţii, dovedită pe baza unui examen de specialitate, nu îi mai permite desfăşurarea activităţii în acel compartiment. Mutarea temporară sau definitivă se face în condiţiile prezentei legi, dacă funcţionarul public în cauză este apt profesional să îndeplinească atribuţiile care îi revin.
(6) Dacă mutarea se dispune în altă localitate, funcţionarul public beneficiază de drepturile prevăzute la art. 90 alin. (3).
(7) Funcţionarul public poate refuza mutarea în cadrul altei structuri a autorităţii sau instituţiei publice în altă localitate, dacă se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 89 alin. (3). Refuzul nejustificat constituie abatere disciplinară.
Acelasi lucru se aplica si functionarilor contractuali?
Legea nr.188/1999 nu este aplicabila personalului contractual ... acestuia ii sunt incidenete prevederile Codului Muncii..
Codul muncii, 53/2003.

Art. 41. - (1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

Locul muncii unei functii de natura contractuala , din punctul meu de vedere, se modifica prin act aditional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer functionar public braocan100 braocan100 Buna ziua, Sunt functionar public si as dori sa ma transfer la alt departament, in cadrul aceleiasi institutii. As vrea sa stiu cine trebuie sa-mi semneze ... (vezi toată discuția)
Funcționar public perioada determinata nachidil nachidil Un funcționar public angajat pe o perioadă determinata poate fi transferat în cadrul aceleiași instituții pe un post similar dar pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Trecere pe un alt post ana55 ana55 Sunt functionar public,am studii superioare,am obtinut postul prin concurs la taxe si impozite.Pot fi obligata sa trec pe post de contabil ,daca nu vreau,si ... (vezi toată discuția)