avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nu stiu daca am sechestru pe apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nu stiu daca am sechestru pe apartament

Buna ziua.Am avut o relatie cu un politist timp de 9 ani,dupa 7 ani am cumparat un apartament si ne-am mutat impreuna.El a pus 30% din valoarea apartamnetului,iar eu 70%,dar sunt singurul propretar(doar numele meu apare pe contract).Dupa 2 ani m-am despartit de el si am plecat de acasa ,mi-a fost frica sa mai stau cu el in casa pentru ca bea foarte mult si imi putea face forte mult rau,am fost amenintata si cu arma .Am plecat la sora mea in italia,iar el a ramas in apartament,din 2010 nu a mai platit nici o datorie la stat,mi-a strans in jur de 1200 de euro datorii.Cand m-am intors acasa anul acesta in septembrie sa vand apartamentul am gasit aceste datorii,i-am spus sa paraseasca casa ,dar el nu vrea.eu nu il mai pot lasa sa stea in continuare in casa pentru ca imi va strange in continuare datorii + cele din urma.M-a dat in judecata avand ca obiect : PRETENTII,dar nu specifica ce anume.Am verificat pe internet numarul dosarului,este adevarat,dar nu stiu un lucru,in momentul in care el m-a dat pe mine in judecata,s-a pus sau nu sechestru pe apartament pana in momentul in care se rezolva cazul?Daca el isi retrage plangerea ,in cat timp se ridica sechestrul?Cum pot afla daca am sechestru pus pe apartament?In curand trebuie sa plec din tara.Nu stiu ce este de facut,Va rog sa ma ajutati macar cu un sfat.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: RalukAnastase , utilizator 20:46, 23 Septembrie 2017
Daca s-a instituit vreo masura siguratorie care sa aiba ca efect indisponibilizarea imibilului veti putea afla printr-o simpla cerere de informare la cartea funciara. este posibil s aexiste doar o notare a litigiului, dar aceasta notare nu are ca efect indisponibilizarea bunului.
Cu hotararea judecatoreasca se poate radia eventual litigiul din cartea funciara, daca a fost inscris.
Este posibil ca in acele pretentii sa vrea 30 % din valoarea imobilului si eventual contravaloarea imbunatatirilor efectuate in acesta.
Nu ati precizat ce fel de pretentii are ca obiect actiunea formulata impotriva dvs
Atentie daca exista dosar de pretentii si recunoasteti existenta de debite acumulate catre asociatia de proprietari,pe cale de consecinta asociaia de proprietari cu scopul legitim recuperare restante acumulate,a demarat procedura in instanta impotriva dvs
Asociatia de proprietari in temeiul disp art 51 di L nr 230/2007
detine privilegiu imobiliar cu rang superior asupra apartamentelor si altor spatii proprietati individuale

Pentru a clarifica suspiciunea privind instituirea masurii sechestrului , contactati personal OCPI
Masura sechestrului asigurator se impune in anumite conditii legal prevazute numai de catre instanta de judecata
Verificati temeinic dosarul de la instanta sau la OCPI pentru ca este posibil ca sechestrul sa fi fost solicitat de catre asociatia de proprietari cu scopul asigurarii nevanzarii apartamnetului drept garantie pentru eventuala executare silita pana la concurenta debitului acumulat

Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2012
ynocentta, utilizator
Buna ziua,

Informaţiile pe care ni le-ati furnizat sunt insuficiente: cine a fost cumpărător la momentul achiziţiei imobilului? Ce scrie in CF? Ati cumparat apartamentul ca si bun comun, fiind specificată in contract cota de contributie a fiecaruia?
Eu inteleg de la dumneavoastră ca sunteti unica proprietara, de vreme ce figurati in evidenţele primăriei cu imobilul, si deci plata impozitului va revine. Cum sa se puna sechestru pe un bun care va apartine, inainte de a va incunostiinta de datoriile acumulate?
Ar trebui sa achitati de buna voie impozitul, si concomitent sa introduceţi actiune de evacuare a fostului concubin.
Cât priveste actiunea in pretentii, in mod cert, ea vizează solicitarea lui de obligare a dumneavoastră la plata unei sume de bani. Mergeti la arhiva instanţei si cereţi dosarul in baza actului de identitate, sa vedeţi despre ce este vorba.
am primit de la fostul meu partener o "COPIE" cu titlul "CERTIFICAT" : se certifica ca pe rolul judecatoriei ........ se afla inregistrata actiunea civila sub nr .........,formulata de reclamantii.......,in contradictoriu cu parata......avand ca obiect PRETENTII,cu termen de judecata la data de .....
Eu specificasem in mesajul meu ca nu specifica ce pretentii are.Va multumesc
la notariat am fost doar eu si fostii proprietari,in act sunt trecuta doar eu,nu este trecut si el.datoriile stranse sunt la Agentul termic,caldura pe 2 ani,el a spus ca are bani dar nu vra sa plateasca.din 2009 doar el a folosit imobilul 100%,eu am fost plecata,dar totusi am inceput sa achit din datorii ,i-am spus cand vand ii dau banii,ii opresc datoriile care le-a facut si ii dau diferenta,dar el o tine mereu ac nu pleaca din casa pana nu ii dau banii.Nu pot sa il mai las sa imi faca datorii,cred ca din cauza datoriilor o sa am si alte probleme.Va mutumesc

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat de la executor - surpriza cu sechestru procuratura AlinCornea AlinCornea Ajutati-ma va rog , Povestea mea. Am cumparat in anul 2010 un apartament la licitatie executor , apartament care era ipotecat la banca in 2006 - ( am uitat ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe apartament liber de sarcini la cumpărare. cum este posibil așa ceva? Chebir Chebir Am cumparat un apartament liber de sarcini si dupa un an de zile primesc instiintare de la OCPI ca mi se pune sechestru pe el. Cum este posibil ca eu, ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament executat silit de catre banca dar care are si sechestru laurentzju laurentzju Va salut. Sunt in cautarea unui apartament pe care sa-l cumpar si printre ofertele gasite mi-au atras atentia 2 apartamente ai caror proprietari nu si-au mai ... (vezi toată discuția)