avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de Intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de Intretinere

Buna . Sora mea a fost exmatriculata in cls Xl din cauza absentelor , si nu sa mai interesat de scoala 2 ani in care acesti ani a lucra la "negru", si daca isi reia cursurile la seral ( fara frecventa) si lucreaza are dreptul sa isi ceara pensia de intretinere . ?
PS: Ea traieste in concubinaj fara parinti.
Pss: Poate avea castig de cauza?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:10, 7 Octombrie 2012
banuiesc ca are peste 18 ani. Ceea ce inseamna ca nu mai poate solicita pensie de intretinere. Legea spune ca pensia se poate acorrda pana la 25 de ani daca se afla in continuarea studiilor, insa nu si in cazul in care intrerupi.
Daca se intretine singura, nu se mai afla deci in stare de nevoie, nu sunt motive pt a cere sa fie intretinuta de parinti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass brincova brincova Buna ziua, fiul meu are 20 ani si pana acum o luna era in cls XII, din cauza absentelor a fost exmatriculat si inscris de anul viitor la fara frecventa ... (vezi toată discuția)
Obligativitate plata pensie intretinere copil major whitesand whitesand Buna seara,as dori sa aflu daca in cazul in care copilul meu care este major (a implinit 18 ani acum 3 luni)nu a frecventat scoala,el terminand de abia acum la ... (vezi toată discuția)
Maternitate violetacrina violetacrina as dorii sa stiu daca fica mea care este eleva in clasa a 12 a si care este insarcinata dar care de fapt este exmatriculata din scoala din cauza apsentelor ... (vezi toată discuția)