Buna ziua,
Acum cateva zile am primit prin posta 2 amenzi luate in Germania (una in Berlin, de parcare, si una pe autostrada, la 182 de km de berlin, de radar, pe camion).
Problema e ca nu am fost in perioada specificata in Germania, amenzile sunt luate in septembrie si ultima data cand am fost in Germania a fost in 30 iulie.
Cea de radar are si poza, dar nu sunt eu cel fotografiat (evident). Nu am condus niciodata un camion in Germania.
Politia m-a gasit dupa numerele de inmatriculare (numere provizorii de 3-5 zile), care se iau doar pe baza ID-ului (deci nu conteaza datele masinii). Buletinul meu e la mine, nu mi-a fost furat niciodata si nici nu l-am pierdut. Deci ce pot sa intuiesc eu e ca are cineva o copie dupa actul meu, cum am tot cumparat de-a lungul timpului masini. Alta problema e ca numerele sunt HD (Heidelberg), eu nu am fost niciodata in acel oras.
Ce sa fac? Nu-s mari amenzile, 40 de euro in total, si le-as plati daca as sti ca aici se incheie tot, dar mi-e sa nu faca cel care ia numere pe numele meu vreun accident, sau sa comita o infractiune cu masina, sau sa fure benzina sau mai stiu eu ce. Ca ajung cu dosar penal / inchisoare fix degeaba.
Problema e ca nu prea am cum sa dovedesc ca nu am fost in Germania in acea perioada, singura cale prin care ma gandesc eu ca as putea dovedi sigur e daca am vreun transfer bancar facut in zilele respective, transfer care nu se poate face decat personal, conturile mele neavand imputerniciti.