avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenzi luate in Germania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenzi luate in Germania

Buna ziua,
Acum cateva zile am primit prin posta 2 amenzi luate in Germania (una in Berlin, de parcare, si una pe autostrada, la 182 de km de berlin, de radar, pe camion).

Problema e ca nu am fost in perioada specificata in Germania, amenzile sunt luate in septembrie si ultima data cand am fost in Germania a fost in 30 iulie.
Cea de radar are si poza, dar nu sunt eu cel fotografiat (evident). Nu am condus niciodata un camion in Germania.

Politia m-a gasit dupa numerele de inmatriculare (numere provizorii de 3-5 zile), care se iau doar pe baza ID-ului (deci nu conteaza datele masinii). Buletinul meu e la mine, nu mi-a fost furat niciodata si nici nu l-am pierdut. Deci ce pot sa intuiesc eu e ca are cineva o copie dupa actul meu, cum am tot cumparat de-a lungul timpului masini. Alta problema e ca numerele sunt HD (Heidelberg), eu nu am fost niciodata in acel oras.

Ce sa fac? Nu-s mari amenzile, 40 de euro in total, si le-as plati daca as sti ca aici se incheie tot, dar mi-e sa nu faca cel care ia numere pe numele meu vreun accident, sau sa comita o infractiune cu masina, sau sa fure benzina sau mai stiu eu ce. Ca ajung cu dosar penal / inchisoare fix degeaba.

Problema e ca nu prea am cum sa dovedesc ca nu am fost in Germania in acea perioada, singura cale prin care ma gandesc eu ca as putea dovedi sigur e daca am vreun transfer bancar facut in zilele respective, transfer care nu se poate face decat personal, conturile mele neavand imputerniciti.

Spuneti-mi, va rog, in ce parte s-o iau?

Alte discuții în legătură

Ultraj si încălcare periculoasă a legii de circulație(par. 315b.stgb) Octav99 Octav99 Buna seara, în data de 15.02.2019,ma aflam in germania si conduceam pe autostrada,cand pe niște lucrări din 3 benzi rămânea 2 care mergea înainte, am ... (vezi toată discuția)
Masina adusa din germania, numere rosii NeamtuA NeamtuA Buna ziua, Am cumparat zilele trecute o masina din Germania si as vrea sa iau numere rosii pe 3 luni. Am vazut ca printre documentele necesare inmatricularii ... (vezi toată discuția)
Radar fix germania prasleacelvoinic prasleacelvoinic Nu sunt sigur dar am fost blitat de un radar fix in Germania ( o camera cu o lumina rosie + blit pe partea dreapta a drumului ) , eram in limita de viteza ... (vezi toată discuția)