avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incompatibilitatea functionarului public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incompatibilitatea functionarului public

Buna ziua. Cum pot demonstra incopatibilitatea unui functionar public din primarie, daca termenul conform HG 1344/2007 art.9 alin.1, de un an si 6 luni este depasit. Mentionez ca aceasta persoana publica este in primarie din anul 2005, la departamentul urbanism, dar detine si o autorizatie de a efectua masuratori cadastrale din anul 2001. Aceasta autorizatie este data de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara. In anul 2007 aceasta persoana a executat masuratori cadastrale folosind parafa si semnatura in interes personal, in afara atributiilor de serviciu.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:29, 1 Februarie 2009
Daca este functionar public, puteti sa va adresati ANFP, in acest sens.
Cum va pot trimite raspunsul in format Jpg al celor de la ANFP pentru a intelege mai bine situatia. Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2009
marius.81ymc, utilizator
Activitatea de verificare privind averea dobandita in perioada exercitarii mandatelor sau a indeplinirii functiilor ori demnitatilor publice, dupa caz, a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor se efectueaza de catre Agentia Nationala de Integritate.
Agentia isi indeplineste atributiile de verificare prevazute de lege din oficiu sau, dupa caz, la sesizarea oricarei persoane fizice sau juridice interesate.
Sesizarea de verificare depusa de persoana fizica sau juridica trebuie sa indice dovezile si informatiile pe care se intemeiaza, precum si sursele de unde acestea pot fi solicitate. Sesizarile formulate de orice persoana trebuie semnate si datate.
Va multumesc. Ce sanctiuni poate primi functionarul public in aceasta situatie?
Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2009
marius.81ymc, utilizator
Sanctiunile disciplinare sunt:
a) mustrare scrisa;
b) diminuarea drepturilor salariale cu 5-20% pe o perioada de pana la 3 luni;
c) suspendarea dreptului de avansare in gradele de salarizare sau, dupa caz, de promovare in functia publica pe o perioada de la 1 la 3 ani;
d) retrogradarea in treptele de salarizare sau retrogradarea in functia publica pe o perioada de pana la un an;
e) destituirea din functia publica.

Alte discuții în legătură

Exercitarea funcþiei de consilier juridic miki70_is miki70_is Poate o persoană care este funcţionar public sa exercite şi funcţia de consilier juridic la o societate privată,intră in conflict de interese,de ... (vezi toată discuția)
Functionarul public poate fi asociat la un srl? Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, Este posibil ca un functionar public sa fie si asociat la un srl? (vezi toată discuția)
Functionari publici incompatibili cu alte slujbe? qwerty1 qwerty1 As vrea sa stiu daca un functionar public cu functie de executie mai poate avea o slujba la o firma privata de 1/2 de norma...In lege nu am gasit nicio ... (vezi toată discuția)