1. Pentru ca politia sa primeasca de la un site web IP-ul unui utilizator este nevoie de mandat judecatoresc? sau poate doar sa-l ceara si sa-l primeasca ?
2. Pentru ca politia sa afle cine se afla in spatele unui IP este nevoie de un mandat judecatoresc, sau firma ISP le poate spune pur si simplu numele utilizatorului?
3. Dar daca vor sa verifice daca IP-ul s-a conectat la diverse situri sau a folosit diverse servicii (sa zicem ca statea pe mess la ora 8:00 am data de X ) ? atunci e nevoie de mandat judecatoresc?
De obicei datele confidentiale nu se divulga oricui, divulgarea lor fara temei poate fi chiar fapta penala. Acum depinde de cat de competent in materie de drept sau cat de speriat e cel care are websiteul sau daca are o intelegere cu politia pentru identificarea infractorilor. De exemplu pentru un server din Irlanda trebuiesc alertate autoritatile din Irlanda, iar daca ele au acorduri de colaborare cu autoritatile romane le vor onora conform legilor irlandeze. Firme mari ca Google si Yahoo pot avea intelegeri cu organele de ancheta din mai multe tari. Acum depinde si de fapta comisa, pentru ca ati injurat pe cineva probabil nu vor dezvalui datele (la cat se injura lumea pe internet, numai asta ar sta sa faca), dar pentru amenintare cu moartea altfel se pune problema (cu conditie sa fie credibile si nu considerate o gluma proasta). Websiteuri ca eBay si PayPal au de obicei aranjamente cu organele de ancheta din diverse tari, tocmai pentru ca au ele insele interesul sa combata fraudele pentru a-si mentine bunul renume.