avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Mandat informatii ISP
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Mandat informatii ISP

Am si eu niste intrebari:

1. Pentru ca politia sa primeasca de la un site web IP-ul unui utilizator este nevoie de mandat judecatoresc? sau poate doar sa-l ceara si sa-l primeasca ?

2. Pentru ca politia sa afle cine se afla in spatele unui IP este nevoie de un mandat judecatoresc, sau firma ISP le poate spune pur si simplu numele utilizatorului?

3. Dar daca vor sa verifice daca IP-ul s-a conectat la diverse situri sau a folosit diverse servicii (sa zicem ca statea pe mess la ora 8:00 am data de X ) ? atunci e nevoie de mandat judecatoresc?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:59, 25 Noiembrie 2012
De obicei datele confidentiale nu se divulga oricui, divulgarea lor fara temei poate fi chiar fapta penala. Acum depinde de cat de competent in materie de drept sau cat de speriat e cel care are websiteul sau daca are o intelegere cu politia pentru identificarea infractorilor. De exemplu pentru un server din Irlanda trebuiesc alertate autoritatile din Irlanda, iar daca ele au acorduri de colaborare cu autoritatile romane le vor onora conform legilor irlandeze. Firme mari ca Google si Yahoo pot avea intelegeri cu organele de ancheta din mai multe tari. Acum depinde si de fapta comisa, pentru ca ati injurat pe cineva probabil nu vor dezvalui datele (la cat se injura lumea pe internet, numai asta ar sta sa faca), dar pentru amenintare cu moartea altfel se pune problema (cu conditie sa fie credibile si nu considerate o gluma proasta). Websiteuri ca eBay si PayPal au de obicei aranjamente cu organele de ancheta din diverse tari, tocmai pentru ca au ele insele interesul sa combata fraudele pentru a-si mentine bunul renume.
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2012
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E nevoie de mandat judecatoresc? drppenal drppenal Am si eu niste intrebari: 1. Pentru ca politia sa primeasca de la un site web IP-ul unui utilizator este nevoie de mandat judecatoresc? sau poate doar sa-l ... (vezi toată discuția)
Cosecinte juridice ale identificarii ip iora1529 iora1529 Am o cunostinta care ma acuza ca am trimis on line pe site ul unui ziar un anunt ofensator la persoana acesteia si ca mi- a identificat ip. I-am spus sa mi ... (vezi toată discuția)
Arhiva yahoo messenger - proba sau nu in instanta? xuser xuser La prima vedere oricine e tentat sa zica ca nu constitue proba in instanta, pentru ca orice se gaseste pe calculatorul cuiva poate fi modificat.Cu un program ... (vezi toată discuția)