avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hotarare judecatoreasca ramasa definitiva
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hotarare judecatoreasca ramasa definitiva

dupa o hot.jud.ramasa definitiva in care se stabileste obligarea achitarii penalitatilor accumulate prin neachitarea cotelor de intretinere pentru o perioada de timp, intrebarea mea este - se pot recalcula penalitati pana la achitarea restantelor la bloc sau suma stabilita in instanta este batuta in cuie ,iar penalizarile se opresc odata cu data pronuntarii pentru lunile cuprinse in hot.jud. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:18, 8 Octombrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
@adriandan20,
Daca ne spuneti concret cateva amanunte poate ne lamurim.
De regula, asociatia de proprietari actioneaza un restantier in judecata dupa o perioada de neplata.
De exemplu, daca in august 2010 s-a actionat in judecata un restantier care nu a mai platiti din noiembrie 2009, normal asociatia a solicitat plata restantelor acumulate in perioada noiembrie 2009 - iunie, iulie 2010 si penalizarile aferente acestor restante.
Procesul in prima instanta poate dura pana prin februarie 2012, apoi recursul pana in august 2012.
Ramane horararea definitiva si se investeste cu formula executorie sau nu in functie de reactia restantierului: daca plateste sau nu.
Suma ce o executati, daca ajungeti la executare este cea stabilita de instanta, pentru perioada noiembrie 2009 - iunie, iulie 2010.
Asociatia a consemnat pana acum, in evidente si pe listele de plata si restantele acumulate din iulie 2010 pana astazi. Dar acestea nu intra in executare. Trebuie sa deschideti un alt proces daca restantierul nu plateste.
Daca, de exemplu, executarea se face prin vanzarea apartamentului la licitatie, depuneti la executor cererea de a rezeva din suma incasata la vanzare, sumele ce s-au mai acumulat. La aceasta cerere anexati dovada introducerii noii actiuni in instanta, privilegiul imobiliar, liste de plata si/sau alte documente.


Revin ; un restantier are de platit suma de aproxim.60.milioane ce reprezinta 45 milioane cote si 15 milioane penalizari [sumele sant orientative]. Aceasta suma trebuie sa o plateasca esalonat in 12 luni . aici e problema pana achita integral aceasta suma trec 12luni ,eu cum procedez il mai penalizez in continuare la aceste luni sau stagnez la suma ramasa definitiva de instanta .deci nu il mai penalizez la aceste luni

sa dispus achitarea intregii sume restante in termen de 12luni cu o suma de 700 ron .aceasta suma reprezinta cote lunare+penalizarile aferente zilelor de intarziere de neplata .Aici e problema : ex: azi plateste martie 2011 +penalizari intarziere de 465 zile , cum procedez mai departe cu urmatoarele luni intarziere aprilie ... mai aplic penalizari la lunile care urmeaza sa fie platite pe parcurs in urmatoarele 11 luni sa ma opresc lahot.ramasa definitiva .Precizez ca penalizarile sant aplicate de Asociatie si nu de furnizori .Multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2012
Adriantot, moderator
Daca instanta a hotarat ca plata sa se faca esalonat in 12 luni, incasati sumele asa cu au fost stabilite de instanta fara a mai calcula penalizari asupra acestor sume.

Dar daca are si alte restante, in afara de cele precizate si stabilite in instanta, DA, asupra acelor restante calculati penalizari normal.
Nu are importanta daca furnizorii au aplicat penalizari ori nu. Asociatia aplica penalizari conform sistemului propriu de penalizari asa cum prevede legea 230/2007.
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2012
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref. penalitati la plata intretinerii dintr-o asociatie huber72 huber72 ce se intampla cu penalitatile aplicate intretinerii neplatite daca ajung la aceeasi valoare cu suma restantnta, neplatita??se merge mai departe cu aplicarea ... (vezi toată discuția)
Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)
Calculul penalitãtilor la întretinere cioarec carmen cioarec carmen Pe data de 23.05.2013 s-a dat o hotărâre judecătorească prin care se stabilesc datoriile ce le am la întreţinere + penalităţi ,ambele calculate până ... (vezi toată discuția)