avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... plata card dublata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

plata card dublata

Vreau sa va aduc la cunostiinta urmatoarea situatie:
Pe data de 05 10 2012 am facut o plata cu cardul in hipermarchetul *** in valoare de 400 lei
Mentionez ca nu am avut eroare de tranzactie plata s-a facut o singura data, pinul a fost introdus o singura data . Cu toate acestea pe data de 07-10-2012 in lista tranzactiilor ( accesata prin internet banking tranzactia figureaza de doua ori. Am facut o sesizare (sau o reclametie) telefonica si mi s-a spus ca cei de la hipermarchet au dat la plata tranzactia de doua ori. In dimineata zile i de 08-10-2012 a mai aparut o tranzactie pe aceeasi suma (in total trei) iar am sunat la banca si m-au indrumat sa ma duc la sucursala bancii sa fac un extras de cont iar apoi sa ma duc la hipermarchet ....pt a rezolva problema. Aici am descoperit ca cei de la hipermarchetul a dat la plata suma o singura data punandu-mi la dispozitie o copie a numarulu de tranzactie.
Am sunat din nou la banca si intyr-un final au recunoscut ca vina este a lor si ca o sa-mi puna banii in cont in 5 zile. Intrebarea mea este daca ce au facut cei de la banca este legal (mi-au luat bani din cont fara acordul meu ) daca nu descopeream suma era ca si pierduta, daca se numeste furt si daca pot sa ma adresez politiei protectiei consumatorului si daca o fac ce implica acest lucru

va multumesc
Cel mai recent răspuns: drnescu , utilizator 23:46, 22 Octombrie 2012
Aveti o situatie a tranzactiilor si puteti astfel sa aveti control online asupra contului dvs. Daca nu acceptati ca a fost o eroare, e dreptul dvs sa va adresati protectiei consumatorului in calitate de client pagubit sau direct instantei pt a cere daune bancii pt ca dvs considerati ca ati suferit un prejudiciu.
Politiei nu prea aveti de ce sa va adresati, se va dovedi ca nu e vb de furt.
nu ma pricep bine la termeni juridici (de-aia am apelat la acest site) dar sunt curios daca cineva imi fura portofelul si apoi mi-l da inapoi cu scuzele de rigoare eu cred ca tot furt se numeste.

Oricum va multumesc pentru sfat. Maine o sa discut si eu cu un avocat sa -i expun problema si astept si raspunsul oficial al bancii . La aceasta ora am contul pe minus 500 ron si nici macar nu e overdraft. Astae o alta ciudatenie, cum poate sa fie pe minus neavand acest serviciu.
Daca va fura portofelul, ramane furt si daca vi-l da, dar daca va scapa din buzunar si ce-l din spate vi-l da si il acuzati de furt degeaba ?
Nu zic sa lasati lucrurile asa fara sa cereti explicatii bancii, aflati intai din ce cauza s-a intamplat, cine sau ce e de vina si apoi puteti lua o decizie in cunostinta de cauza.
Raspunsul o sa fie unul de genul "sistemul e de vina " a fost o explozie solara si reteaua s-a supraancarcat electrostatic , au venit extraterestrii sau alte bla blauri de gen (scuze pentru ironie dar cunosc "sistemul"). Oricine e de vina numai banca NU. Raspunsul oficial trebuie sa-i disculpe.
Daca apelez la un avocat si la OPC nu mai merge cu "bla blaul " asta, ideea e daca face sau ma leg la cap fara sa ma doara.
In principiu ma gandesc ca mai sunt "victime " ca mine care nici n-au observat disparitia banilor.

Legat de portofel daca-l scapam era pierdut si era vina mea, in cazul de fata eu nu vad unde am gresit si care e partea mea de vina.

o sa va tin la curent cu telenovela mea :D
seara buna!
Situatia e mai complicata decat credeam.
Plata s-a dublat datorita unei "erori" in sistemul bancii care detinea terminalul de plata ( POS-urile) banii mi-au fost returnati intr-o saptamana
Ideea este ca si banca mea si banca care detinea terminalul evita sa-mi dea un raspuns clar si in scris, limitendu-se doar la telefoane cu scuze.
Scuze, scuze dar eu nu mi-am putut folosii banii din cont o saptamana si nici o banca nu pomeneste nimik despre acest aspect.
Si cel mai ciudat lucru este ca banca al carei client sunt a permis unei alte persoane sa-mi ia bani din cont fara autorizatie mai ales ca eu i-am sesizat de la prima disparitie a banilor.
Eu (titularul) nu am putut sa scot bani din cont dar cealalta banca a putut sa-mi mai faca o tranzactie" eronata". Cine era titularul eu sau cealalta banca??




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca a dat numărul meu de cont altei persoane! Alt prof. Alt prof. Bună ziua! Am următoarea problemă: copilul meu, cu cartea mea de identitate, a cerut și obținut un extras de cont. Cu acel extras și, probabil, ceva date ... (vezi toată discuția)
Sold cu minus pe card de debit? Flavv24 Flavv24 Salut! In ziua de vineri mi-au intrat niste bani pe paypal, mai precis 2 tranzactii. (1600 de RON si 300 de RON). I-am transferat de pe PayPal pe card si i-am ... (vezi toată discuția)
Bani disparuti din cont. buna ziua, intr-o seara m-am trezit ... Ionutzaharia Ionutzaharia Bani disparuti din cont. Buna ziua, Intr-o seara m-am trezit cu un mesaj de la banca :sa raspund cu da daca confirm o anumita palta si cu Nu daca o ... (vezi toată discuția)