avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie ingrijire copil

Buna ziua

As vrea sa stiu daca salariile compensatorii si ajutorul de somaj intra in calculul indemnizatiei pentru ingrijire copil.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 21:55, 8 Octombrie 2012
1. In calculul indemnizatiei pentru CCC se iau numai veniturile profesionale (din prestarea unei munci) impozabile.

2. Dar nu strica sa intrebati si la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
OUG 111
art.2 alin.(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
a) au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii, sau au realizat perioade de stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, in conditiile prevazute de actele normative cu caracter special care reglementeaza concedierile colective;
HG 52/2011
art. 6 alin (6) Actele doveditoare privind atestarea situatiilor prevazute la art. 2 alin. (5) din ordonanta de urgenta si, dupa caz, nivelul venitului lunar aferent acestor perioade, certificate pentru conformitate de autoritatile competente, sunt urmatoarele:
.... b) dovada eliberata de agentia teritoriala pentru ocuparea fortei de munca, pentru situatiile prevazute la lit. a), b), c), t);

Raman in discutie salariile compensatorii
Urmati sfatul domnului Tudor Valeriu
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2012
leuca_luminita, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si postnatal din somaj Deby39 Deby39 O persoana care a avut contract de munca 4 ani si apoi intra in somaj mai are dreptul la pre si postnatal? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ALINACARSTEA ALINACARSTEA buna ziua. In prezent sunt in ccc pana la 2 ani. M-ar interesa daca pe cel de-al doilea copil il nasc la 4-5 luni dupa ce primul copil implineste varsta de doi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil crimhilda1982 crimhilda1982 Buna seara, Trebuie sa ma intorc la serviciu din concediu de cresterea copilului pana la 2 ani si sunt deja gravida din nou. Postul meu nu mai exista si as ... (vezi toată discuția)