avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... CONDUCEREA SUB INFLUENTA BAUTURILOR ALCOOLICE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

CONDUCEREA SUB INFLUENTA BAUTURILOR ALCOOLICE

Unui bun prieten i s-a ridicat permisul de conducere pe baza art 87/5 si anume refuzul de a i se recolta probe biologice.Acesta a condus baut pe un drum secundar si a lasat masina pe o ulita in sat si s-a certat cu un vecin care a chemat politia.Politistii i-au luat permisul dar in momentul cand au aparut la fata locului acest prieten era un simplu pieton adica nu a fost prins conducand si nici vecinul cu care s-a certat nu a depus plangere.Ce i se poate intampla avand in vedere aceste fapte precum si faptul ca nu exista nici un martor care sa declare ca acesta a condus baut?

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:38, 9 Octombrie 2012
situatia prezentata este ciudata.
daca persoana respectiva a fost acuzata ca a refuzat recoltarea probelor biologice nefiind surprinsa in timpul unui control al politiei am putea considera ca fiind un abuz al politiei dar totodata se relateaza ca persoana in cauza a condus un autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice, fapta ce poate fi considerata infractiune sau contraventie in functie de rezultatul alcooltestului.
daca nu a fost surprins in timp ce conducea, pana la proba contrara "hotul e negustor cinstit".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recoltare probe biologice hashas hashas La o alcoolemie de 0.4 mg% la etilotest este necesara recoltarea de probe biologice? In caz de refuz de recoltare de sange pot exista consecinte penale? (vezi toată discuția)
Accident rutier flrncristea flrncristea am facut un accident rutier cu o alcoolemie de 0.96 in aer respirat avariind doar masina,dar fara victime sau alte masini.cum as putea iesi din aceasta ... (vezi toată discuția)
Consum alcool la volan marinelp marinelp buna ziua ..am avut alcoolemie 0.78 an aerul expirat , care sunt consecintele? mentionez ca am refuzat recoltarea probelor de sange..si sunt la prima abatere ... (vezi toată discuția)