avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

[Buna ziua, va rog frumos daca se poate sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: in anul 1991 a decedat socrul meu , ramanand in urma lui sotia, sotul meu si fratele acestuia. Ei nu au dezbatut succesiunea nici pana in prezent . In anul 2010 a decedat si fratele sotului , ramanand in urma lui o fiica si sotia. In ianuarie 2012 a decedat si soacra mea.
In urma decesului soacrei mele , am constatat ca nu avem decat o chitanta incheiata in 1967 intre socrii mei si cel de la care a cumparat un teren de 790mp Ei ,ulterior dobandirii acestui teren connstruind o casa. La primarie platesc impozitul pe numele socrului meu. Va rog daca se poate sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa urmez pentru a putea face succesiunile si pentru a avea un titlu de proprietate . Am fost la un notar si mi-a spus ca sa putem sa ne apucam de succesiuni pentru a obtine certificat de calitate de mostenitori sa incercam sa luam de un Ordin al Prefectului , numai ca nu avem asa ceva. Notarul ne-a trimis la un avocat. Mentionez ca nu avem nicio succesiune facuta pana la ora aceasta . Deci, exista o fiica de la fratele sotului si sotul meu care ar trebui sa fie mostenitorii de drept.
Va multumesc si astept un raspuns de la dvs. privind pasii pe care ar trebui sa-i urmam. Mare rugaminte este de a-mi comunica daca se poate pe langa pasii pe care trebuie sa-i urmam, daca stiti cu aproximatie care sunt si costurile pentru aceasta actiune.Locuinta se afla in Alexandria, jud. Teleorman.
Cu consideratie,
Georgeta Balanescu

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepoata Pandrea Raul Viorel Pandrea Raul Viorel In urma cu multi ani,sotia mea,nasa si bunica ei,au incheiat la Notariat un Testament prin care ii lasa sotiei mele,casa impreuna cu terenul aferent,in ideea ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa socru petruta1958 petruta1958 Socrul meu a decedat in urma cu 20 ani.Nu s-a facut succesiune. Soacra a venit la noi de vreo 8 ani.Anul trecut a decedat sotul meu,iar soacra a ramas in grija ... (vezi toată discuția)