avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa socru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa socru

Socrul meu a decedat in urma cu 20 ani.Nu s-a facut succesiune. Soacra a venit la noi de vreo 8 ani.Anul trecut a decedat sotul meu,iar soacra a ramas in grija mea la 83 ani.Sotul meu mai are 2 frati.Pentru fiecare dintre frati socrii au vindut ceva teren inainte de 1989 (fara acte). Mai este ceva teren si casa socrilor la tara(terenul in principal mostenire de la parintii soacrei care mai are frati in viata si nepoti de la frati decedati dar nu mai tin legatura de zeci de ani -nu stiu sa fi facut soacra succesiune dupa tatal ei). Avind in vedere ca eu si cei doi copii ai mei mostenim pe sotul, as vrea sa deschid succesiunea dupa socrul, dar nu stiu cit este de complicat daca nu sunt acte pe casa si terenuri(vreo 2,5 ha) si cum sa procedez cu fratii sotului care ar trebui sa recunoasca faptul ca mama lor e in grija mea si ei au beneficiat de o parte de "mostenire" iar sotul meu nu.Nu suntem in relatii proaste dar nu ma cauta nici pe mine nici pe mama lor.Copiii mei sunt dispusi sa-i despagubeasca pentru ce li se cuvine,daca vor sa renunte la mostenire..Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez...Daca se poate sa raspundeti pe email petrutarita@yahoo.com

Alte discuții în legătură

Mostenire din partea mamei Noxa_Kitty Noxa_Kitty Buna ziua. Ma bucur ca am dat peste acest forum. Avem o problema mai delicata in familie si as dori, cu amabilitatea dumneavoastra, un raspuns. Socrii mei ... (vezi toată discuția)
Succesiune toader1791 toader1791 In calitate de nora , trebuie facuta dezbatere de mostenire dupa soacra mea avand in vedere ca si sotul meu este decedat , fiind singurul ei fiu ? (vezi toată discuția)
Contract de vinzare cumparare cu uzfruct viager,de la soacra mea ,dar pe contrac e trecut sotul meu iar eu in paranteza,sintem proprietari cu cota egala? crynarusu crynarusu Buna ziua ,am facut contract pe apartamentul soacrei mele de vinzare cumparare cu uzfruc viager,dar as vrea sa stiu ce obligatii avem fata de ea ? si la ... (vezi toată discuția)