gigipopa a scris:
Legea securitatii si sanatatii in muncanr. 319/ 14.07.2006 mentioneaza la
-art. 8 al.(6) Lucratorii desemnati trebuie sa aiba in principal, atributii privind securitatea si sanatatea in munca si cel mult atributii complementare.
HG nr. 1425/ 11.10.2006 modificata si completata prin HG nr. 955/ 08.09.2010 si HG nr. 1242/ 14.12.2011 mentioneaza la
-art. 24 al.(2) Lucratorii din cadrul serviciului intern de prevenire si protectie trebuie sa desfasoare numai activitati de prevenire si protectie si cel mult activitati complementare cum ar fi: prevenirea si stingerea incendiilor si protectia mediului.
Functia de directorul economic nu poate fi considerata ca o meserie complementara.
In ceea ce priveste impartirea functiilor de catre un administrator nou, acest lucru este numai de competenta angajatorului, acesta fiind singurul care poate decide daca pastreaza sau schimba organizarea firmei, o data cu schimbarea administratorului.
multumesc de raspuns!
ca sa ma asigur ca am inteles corect, am sa ma repet mai pe limba mea!!!!
deci, colegul meu, angajat pe post de director economic in firma, nu poate indeplinii si functia de "lucrator desemnat" pe linie de SSM...zic bine, da?
si mai profit inca o data de amabilitatea dumneavoastra: acelasi coleg, se poate ocupa si de resursele umane in cadrul aceleiasi firme, el fiind desemnat tot de fostul administrator, sa indeplineasca si aceasta functie/rol in firma.
multumesc frumos!