avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sediu Srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sediu Srl

buna seara! as avea o intrebare... Eu inca locuiesc inca cu parintii intr-un apartament cu 2 camere. Mama are pe adresa actuala o autorizatie de PFA; intrebarea este...daca eu pot infiinta un SRL pe aceeasi adresa.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 14:24, 26 Ianuarie 2009
Legea vorbeste de sediul social al societatii comerciale.La infiintarea unei firme, trebuie sa faceti dovada unui sediu social. Sediul social al unei societati comerciale poate fi un spatiu aflat in proprietatea asociatului unic sau a unuia dintre asociati (ori a mai multor asociati) - dupa caz, ori un spatiu inchiriat cu acte in regula sau imprumutat spre folosinta. Dovada sediului social se poate face, prin urmare, cu titlul de proprietate (contract de vanzare-cumparare, certificat de mostenitor etc.), cu contract de inchiriere ori de subinchiriere.

Chiar si atunci cand sunteti proprietar, va trebui sa incheiati intre dvs. ca proprietar si dvs. ca reprezentant al societatii comerciale un contract de comodat.

Nu este obligatoriu ca intr-un imobil sa-si aiba sediul social o singura firma. Daca imobilul respectiv are in alcatuirea lui mai multe incaperi in care se considera ca isi pot desfasura activitatea societati diferite, atunci ele pot fi inregistrate. Daca este vorba despre un apartament, de exemplu, nu pot fi luate in calcul holurile, bucataria, baia, debaraua etc. Totusi, chiar si cand structura imobilului o permite, mai trebuie indeplinita cel putin una dintre urmatoarele conditii:

- cel putin unul dintre asociatii societatilor comerciale respective sa fie asociat comun, cu respectarea conditiilor prevazute de lege:

- cel putin unul dintre asociatii societatilor comerciale respective este proprietarul imobilului care se doreste sediu social.

Da, se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu asociatie ionutt ionutt Buna ziua! Cum se face dovada sediului unui CAR? Acesta a fost infiintat de catre o societate comerciala pentru salariatii sai. Este suficienta o declaratie ... (vezi toată discuția)
Ajutor inchiriere pfa pe cod caen 6820 norna norna Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: -[b]Persoana fizica P[/b] este proprietarul unui [b]apartament A[/b]. -aceeasi ... (vezi toată discuția)
Doua firme, acelasi sediu social? clepsidra clepsidra stiu ca e posibil sa fie doua sau chiar trei firme la aceeasi adresa (vorbind despre sediile lor, nu puncte de lucru). dar as fi interesata sa stiu care sunt ... (vezi toată discuția)