avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Concurenta neloiala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Concurenta neloiala

Un fost angajat al unei societati pe actiuni, si-a pastrat calitatea de actionar la aceasta societate, detinind un procent insemnat- peste 10% din capitalul social. Acesta isi infiinteaza o societate comerciala- un S.A. - unde este actionar majoritar, societate cu acelasi profil de activitate devenind un puternic concurent pentru prima societate.
Participind la Adunarea Generala a Actionarilor la societatea la care inca detine peste 10% din actiuni, cu votul lui influenteaza negativ strategia societatii si foloseste informatiile pentru a concura mai acerb cu societatea sa nou infiintata.
INTREBARE Cum poate societatea contracara aceasta situatie si in baza carui act normativ ?
Multumesc frumos,
Carmen

Alte discuții în legătură

Actionarul principal Serious cta Serious cta cine este actionar principal intr-o societate comerciala pe actiuni? (a nu se intelege actionar majoritar.) cate actiuni trebuie sa detina acesta? (vezi toată discuția)
Majoritatea in legea 31/90 Romică Stoica Romică Stoica Care este majoritatea absoluta si majoritatea simpla in acceptiunea Legii 31/1990:-/ (vezi toată discuția)
Majorare capital social s.a. etta etta Ma intereseaza procedura de majorare a capitalului social la o societate pe actiuni . Se convoaca AGA, se publica hotararea de majorare in care doar unul din ... (vezi toată discuția)