avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rovinieta (taxa despagubire)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rovinieta (taxa despagubire)

Buna ziua ,
Am următoarea problema si înainte sa iau o decizie , poate primesc si câteva sfaturi .
Acum câteva zile am primit de la CNADR , SOMATIE de plata , ptr tariful de despagubire potrivit art 8 din OG 15. / 2002 cuprins in procesul verbal nr.......
Este vorba de 2 amenzi , primite in doua zile consecutive ( o data, o amenda pe un sens , si a doua, in următoarea zi la întoarcere ) pentru lipsa rovinietei.
Am primit procesele verbale , dupa aproape 5 luni si jumate , si in termenul menționat pe p/v am plătit DOAR amenda . Nu si tariful de despagubire .
Am fost tentata sa deschid acțiune in instanța , dar stiind ca am plătit amenda , deci practic mi-am recunoscut vina....m-am descurajat singura , si am decis sa nu initiez nimic.
Ulterior , am văzut situații care in instanța, aveau câștig de cauza , dar si altele care nu se bucurau de aceeași "justiție" deși erau similare.
Stiu ca între timp legiuitorul a revenit asupra legii si a modificat-o, printre altele ....anuland tariful de despagubire .
ÎNTREBARE : Daca nu am inițiat nimic , împotriva p/v in termenul stabilit de 15 zile ( adică iunie 2011 ),si am plătit amenda , dar NU si tariful de despagubire ( nu am avut acești bani 1440 euro , si am considerat abuziv acest tarif ) , pot beneficia de Modificarile legii ? Sau trebuie sa platesc , conform somatiei in 15 zile , altfel mă executa silit .
Va multumesc pentru timpul acordat .
Se pare ca nu am avut noroc de răspunsuri pe acest subiect , dar legat tot aceeași problema credeți ca pot cere CNADR-ului , o amânare la plata ? Va mentionez ca am o somatie de plata ptr tariful de despagubire , tarif care dupa noua lege nu mai exista. Insa , mie mi-a venit somatie ptr plata acestui tarif, si ptr ca nu am făcut contestatie ...se pare ca va trebui sa-l platesc.
Ai gasit raspunsul la intrebarea asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executorul face o somatie de plata cu greseli Klara77 Klara77 Buna ziua ! Am primit de la un executor , o comunicare prin care sunt somat sa platesc la el ,la birou,o suma reprezentand c/val taxa despagubire ( ptr ... (vezi toată discuția)
Lipsa rovinieta, amenzi consecutive discover discover Buna ziua , sunt administrator la o sc de transport marfa si azi am gasit in tocul portii ( nu in cutia postala , desi sunt doua ) doua p/v de constatare a ... (vezi toată discuția)
Tarif despagubire cnadr andyc25 andyc25 Buna ziua, Am primit din partea unui executor judecatoresc o adresa de executare silita prin care sunt instiintata ca am de achitat 28 euro catre CNADR si ... (vezi toată discuția)