Buna ziua ,
Am următoarea problema si înainte sa iau o decizie , poate primesc si câteva sfaturi .
Acum câteva zile am primit de la CNADR , SOMATIE de plata , ptr tariful de despagubire potrivit art 8 din OG 15. / 2002 cuprins in procesul verbal nr.......
Este vorba de 2 amenzi , primite in doua zile consecutive ( o data, o amenda pe un sens , si a doua, in următoarea zi la întoarcere ) pentru lipsa rovinietei.
Am primit procesele verbale , dupa aproape 5 luni si jumate , si in termenul menționat pe p/v am plătit DOAR amenda . Nu si tariful de despagubire .
Am fost tentata sa deschid acțiune in instanța , dar stiind ca am plătit amenda , deci practic mi-am recunoscut vina....m-am descurajat singura , si am decis sa nu initiez nimic.
Ulterior , am văzut situații care in instanța, aveau câștig de cauza , dar si altele care nu se bucurau de aceeași "justiție" deși erau similare.
Stiu ca între timp legiuitorul a revenit asupra legii si a modificat-o, printre altele ....anuland tariful de despagubire .
ÎNTREBARE : Daca nu am inițiat nimic , împotriva p/v in termenul stabilit de 15 zile ( adică iunie 2011 ),si am plătit amenda , dar NU si tariful de despagubire ( nu am avut acești bani 1440 euro , si am considerat abuziv acest tarif ) , pot beneficia de Modificarile legii ? Sau trebuie sa platesc , conform somatiei in 15 zile , altfel mă executa silit .
Va multumesc pentru timpul acordat .
Se pare ca nu am avut noroc de răspunsuri pe acest subiect , dar legat tot aceeași problema credeți ca pot cere CNADR-ului , o amânare la plata ? Va mentionez ca am o somatie de plata ptr tariful de despagubire , tarif care dupa noua lege nu mai exista. Insa , mie mi-a venit somatie ptr plata acestui tarif, si ptr ca nu am făcut contestatie ...se pare ca va trebui sa-l platesc.