avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua , as dori sa stiu daca pot divorta fara prezenta mea ( precizez ca io vreau sa deschid actiunea de divort)
multumesc
Cel mai recent răspuns: Alin Gon , Avocat 17:33, 9 Octombrie 2012
Va trebui sa fiti prezent la depunerea cererii de divort deoarece aceasta se depune si se semneaza personal de sotul reclamant la judecatoria competenta.
Sotul reclamant va trebui sa fie prezent la termenel de judecata in prima instanta, absenta nejustificata a acestuia va duce la respingerea cererii ca nesustinuta
si daca io mam casatorit cu respectiva in alt judet,localitate diferita de actualu meu domiciliu , unde pot face inaintarea actiunii de divort???
Conform Art. 607 din Codul de procedura civila:
Cererea de despartenie este de competenta judecatoriei in circumscriptia careia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor. Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca niciunul din soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla cel din urma domiciliu comun, judecatoria competenta este aceea in circumscriptia careia isi are domiciliul paratul, iar cand paratul nu are domiciliu in tara, este competenta judecatoria in circumscriptia caruia isi are domiciliul reclamantul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire adypompy adypompy pot deschide actiune de divort la judecatoria iasi daca am domiciliul in botosani? mentionez ca sunt nascut in iasi iar certificatul de casatorie este emis de ... (vezi toată discuția)
Divort diana_zmfr diana_zmfr buna seara! am o intrebare cu privire la divortul parintilor mei. s-au casatorit in craiova, au avut ultimul domiciliu comun tot in craiova, dar acum tata este ... (vezi toată discuția)
Divort-competenta teritoriala a instantei ujiman ujiman Puteti sa-mi spuneti, va rog, care articole desemneaza competenta teritoriala a instantei in caz de divort? (vezi toată discuția)