avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pedeapsa ar fi?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pedeapsa ar fi?

am avut un conflict cu o persoana care a luat 16 zile de ingrijiri,ce pedeapsa penala as putea primii? multumesc anticipat de raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2012
zizourapid, utilizator
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:08, 10 Octombrie 2012
Codul penal:

ART. 180
Lovirea sau alte violenţe
Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Faptele prevăzute la alin. 1 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă.
Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Faptele prevăzute la alin. 2 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 1^1 şi 2^1 acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.
as intreba ce inseamna practic inchisoare de la 1 luna la 3 luni,respectiv de la 3 luni la 2 ani si cam cat ar fi de mare amenda penala.multumesc anticipat
adica judecatorul poate aplica o pedeapsa cuprinsa in aceste limite adica sa condamne la 2 luni inchisoare de exemplu.
poate sa condamne cu inchisoarea si sa suspende executarea ,poate aplica pedeapsa amenzii care poate fi intre 100 si 50000 lei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)
Deschidere dosar penal lmankml lmankml In ce conditii i se poate deschide cuiva dosar penal pentru violenta? (vezi toată discuția)
Invinuit ambros ionut ambros ionut Am batut si eu pe cineva si mi a venit acasa citatie sa ma prezint pe data de 06 01 2011 la politie. Baiatul zice ca are 7-8 zile de ingrijiri medicale ce pot ... (vezi toată discuția)