Va salut respectuos si va rog sa-mi raspundeti cu cea mai mare seriozitate....sotul meu se afla intr-un proces penal,in faza de fond, are calitatea de iculpat si e invinuit pt urmat infract: luare de mita,aderare la grup infractional si complicitate de cotrabanda....sunt disperata...avem sechestru pe casa...el este singurul proprietar in contract, caci casa e cumparata cu un an inainte de casatorie,in 2004..iar in 2005 ne-am casatorit si am facut un credit ipotecar, adica casa e cu ipoteca... la banca eu sunt coplatitor,doar ca nu ne-am gandit sa modific contractul de proprietate al casei....astfel cota este 1/1 si sechestrul e pus pe toata casa,dar jumatate este a mea,nu?...stiu ca referitor la sechestru,cauza se va disjunge pe civil,nu? ma intereseaza insa in mom cand procesul penal va fii finalizat cu o sentinta definitiva si prejudiciul va fi precis stabilit, in perioada imediat urmatoare va putea statul sa ne sigileze casa si sa ne evacueze? intreb caci am si 2 copii minori, ne poate executa silit imediat?dak sotul meu va primi o pedeapsa cu executare,dna-ul imi i-a casa si eu raman sa achit creditul ca si coplatitor? care este solutia sa raman cu casa eu? un divort?dak eu imi platesc rata la banca,statul imi poate lua casa?cine are prioritate banca cu ipoteca si ratele platite sau statul cu sechestru?iar in cel mai fericit caz,sotul meu sa primeasca o pedeapsa cu suspendare,dar pana atuci,noi sa nu ne mai putem permite sa platim rata la banca,iar acesta ne executa silit si sotul meu si eu ramanem fara bunuri.....poate fi dispusa de catre instanta o pedepsa privativa de libertate,caci prejudiciul nu s-ar putea achita? va multumesc din suflet si sper ca m-am facut inteleasa...