Am in adeverinta de la Casa de Pensii urmatoarea situatie:
-luni cu 13, 15 zile in conditii deosebite ,CM, cred ca restul au fost fara plata, erau prin 2001, 2003, 2004;
-luni cu 4 zile cond normale +17 zile cond deosebite OUG 28/09;
-luni cu 10 zile cond deosebite+20 de zile concediu medical cond deosebite;
Cum pot sa calculez stagiul de cotizare?
Multumesc!
Am primit raspuns pozitiv de la CC a CNPAS:
-CJP nu a valorificat perioadele cu concediu medical intre 2005-2010 la stagiu de cotizare in conditii deosebite.
Ce nu am inteles, perioadele de concediu medical intre anii 2001 si 2005 nu sunt trecute in adeverinta primita de la CJP, dar la unitate figurez cu concediu medical si este trecut si venitul pentru asigurari sociale.
Acele zile de concediu nu se iau in considerare la stagiul de cotizare si la stabilirea cuantumului pensiei?
Inainte de 01 ianuarie 2005 concediul pentru incapacitate de munca nu se evidentiaza separat. Pentru aceasta perioada s-au platit contributii de asigurari sociale si este considerata stagiu de cotizare.
Dupa 01 ianuarie 2005 perioada de concediu pentru incapacitate temporara de munca cauzata de accident de munca si boli profesionale este perioada asimilata stagiului de cotizare (Legea nr. 263/2010, Art. 49, alin. ( 1) lit. e).
Multumesc!
Am citit articolul din lege, dar acele zile inainte de 03.2005 nu apar in adeverinta de la CJP.
Ex: in luna oct 2003 sunt trecute 10 zile cond deosebite, atat.
Am aflat ca am avut concediu medical de la unitate, de la centrul de calcul! Am avut pneumonie.
Buna seara!
In final, concediul medical intre 2001-2010, in cazul in care salariatul a lucrat in conditii deosebite s-a valorificat la stagiu realizat in conditii deosebite conf HG 261 art.13 si HG246 art 10.
Multumesc celor care mi-au dat unele informatii!
Mai am o problema, un coleg a primit Decizia de respingere pensie pe motivul:
Varsta este mai mare decat varsta prevazuta la art. 55 (1a), este posibil asa ceva?
Dosar pensie respins
nicusan
O prietena nascuta in luna mai 1956 a depus dosar de pensionare anticipata.Cf. legii trebuie sa se pensioneze in luna oct.2016 si sa aiba un stagiu de cotizare ... (vezi toată discuția)