Am primit decizia de pensionare – limită de vârstă - şi în rubrica „stagiu aferent perioadelor de incapacitate temporară de muncă” apare „3 luni şi 4 zile” şi nu înţeleg de ce, fiindcă eu nu am avut aşa ceva, nici măcar în concediu de boală nu am fost perioadă mai lungă, o dată am fost parcă o lună. Vă rog să-mi spuneţi ce poate însemna asta şi cum pot clarifica. Mulţumesc
Faceti cerere la Casa de Pensii pentru a va elibera adeverinta cu stagiile de cotizare intre 2001-2012, sigur in aceasta perioada este ceva!
Conf. art 50 din legea 263/2010 Casa de Pensii ar fi trebuit sa certifice asiguratilor stagiul de cotizare anual potrivit Legii 19/2000 si Legii 263/2010, art.50.
Asiguratii au dreptul sa ceara gratuit odata pe an aceasta adeverinta?
-Se reduce varsta de pensionare cu 2 ani, daca aveti adev anexa 14, ati lucrat 100% din timp, se incadreaza la conditii deosebite;
-Se reduce varsta cu 5ani , daca aveti adev anexa 12, ati lucrat 100% din timp, se incadreaza la conditii speciale (unitatea trebuie sa aiba avize pt cond speciale, unitatea si activitatea trebuie sa se regaseasca in anexele 2 si 3).
Neaparat trebuie sa luati adeverinta cu stagiu de cotizare dupa 2001