avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie de pensionare

Am primit decizia de pensionare – limită de vârstă - şi în rubrica „stagiu aferent perioadelor de incapacitate temporară de muncă” apare „3 luni şi 4 zile” şi nu înţeleg de ce, fiindcă eu nu am avut aşa ceva, nici măcar în concediu de boală nu am fost perioadă mai lungă, o dată am fost parcă o lună. Vă rog să-mi spuneţi ce poate însemna asta şi cum pot clarifica. Mulţumesc
Cel mai recent răspuns: SD63 , utilizator 16:19, 13 Ianuarie 2013
Buna seara!

Faceti cerere la Casa de Pensii pentru a va elibera adeverinta cu stagiile de cotizare intre 2001-2012, sigur in aceasta perioada este ceva!
Conf. art 50 din legea 263/2010 Casa de Pensii ar fi trebuit sa certifice asiguratilor stagiul de cotizare anual potrivit Legii 19/2000 si Legii 263/2010, art.50.
Asiguratii au dreptul sa ceara gratuit odata pe an aceasta adeverinta?

Ati lucrat in conditii deosebite?
Vă mulţumesc pentru răspuns. Deci trebuie să fac cerere.
Da am lucrat 10 ani înainte de 1990 în grupa I. Acesta ce legătură are ?
Perioada in care un asigurat beneficiaza de indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca reprezinta stagiu de cotizare.

19-12-2012 16:42

Sursa:

[ link extern ]
-Se reduce varsta de pensionare cu 2 ani, daca aveti adev anexa 14, ati lucrat 100% din timp, se incadreaza la conditii deosebite;
-Se reduce varsta cu 5ani , daca aveti adev anexa 12, ati lucrat 100% din timp, se incadreaza la conditii speciale (unitatea trebuie sa aiba avize pt cond speciale, unitatea si activitatea trebuie sa se regaseasca in anexele 2 si 3).

Neaparat trebuie sa luati adeverinta cu stagiu de cotizare dupa 2001

Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2013
SD63, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul stagiu de cotizare in conditii deosebite viorelk viorelk Buna ziua, Am o adeverinta cu stagiile de cotizare pe nr zile/luna, in unele luni am 13,10,17,21,22,23 etc. Am adunat toate zilele si nu stiu la cat sa ... (vezi toată discuția)
Pensionare grupa i munca flavius2011 flavius2011 Buna seara, Pentru tatal meu nascut in iunie 1958, cu un stagiu de cotizare de 35 ani din care (stagiul militar 1 an si 4 luni), si grupa I munca 100 % 16 ... (vezi toată discuția)
Reducerea varstei de pensionare pentru femei, activitate in grupa i de munca echivalata conditiilor speciale caty61 caty61 Buna ziua Sunt nascuta pe 14 iunie 1961, am lucrat in perioada 1979-1980 la IPRS Baneasa, apoi la CFR Marfa dupa cum urmeaza: In perioada ... (vezi toată discuția)