avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... taxa de timbru pentru procesul de partaj conventional
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

taxa de timbru pentru procesul de partaj conventional

Buna ziua,
Va rog frumos sa imi spuneti, daca cunoasteti, care va fi taxa de timbru in cazul procesului de partaj conventional incepand cu data de 01.02.2009, intrucat am auzit ca incepand cu aceasta data se vor majora tarifele.
Si a doua intrebare: Pot sa depun acum, pana la data de 01.02.2009 actiunea de partaj conventional ( ambii fosti soti suntem de acord cu impartirea bunurilor), cu toate ca nu ne-a sosit inca hotararea de divort, ea urmand sa apara, intrucat procesul de divort s-a finalizat in 14.01.2009.
va multumesc !!!!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:31, 28 Ianuarie 2009
taxele sunt aceleasi, depuneti actiunea de partaj, intre timp formulati o tranzactie si instanta va dispune la primul termen consfintirea tranzactiei. Asigurati-va ca este intocmita corect, prezentati-va ambii fosti soti , paratul sa declare ca e de acord cu actiunea si totul se termina la primul termen.
Taxele nu s-au modificat !
Cererea de partaj conventional va trebui sa o fac pe numele de fata, pe care-l voi purta in urma divortului?
La data cand fac cererea de partaj conventional nu am primit inca hotararea de divort, iar daca o voi primi intre timp, va trebui sa astept 15 zile ca ea sa fie definitiva si irevocabila, si abia apoi voi putea sa-mi schimb cartea de identitate.
Cererea o faceti pe numele pe care il aveti la data introducerii cererii. Daca ulterior intervine o schimbare de nume soliciati sa se constate ca v-ati schimbat numele facand dovada cu copie dupa cartea de identitate si copie hotararea de divort.
Va multumesc mult pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Partaj AdaBoc AdaBoc am divortat de sotia mea in urma cu un an cand a devenit definitiva si irevocabila hotararea. in tot acest timp cu toate ca instanta a cerut revenirea fostei ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord ad2010 ad2010 sunt in somaj si nu-mi permit un avocat.vreau sa va rog sa-mi dat un sfat.ce tb sa fac cand primesc hotararea de divort acasa?vreau sa-mi schimb cat mai rapid ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort xmagx2001 xmagx2001 Am primit acasa hotararea de divort , definitiva si irevocabila ... As dori sa stiu ce trebuie sa fac acum cu ea? Trebuie sa ma duc pe la primarie sau la ... (vezi toată discuția)