am divortat de sotia mea in urma cu un an cand a devenit definitiva si irevocabila hotararea. in tot acest timp cu toate ca instanta a cerut revenirea fostei sotii la numele avut inainte de casatorie, aceasta a refuzat si refuza in continuare sa faca acest lucru. ce pot face in acest caz pentru a o obliga sa-si schimbe numele?
Deasemenea avand in vedere faptul ca procesul de partaj a fost finalizat de catre instanta de fond in luna iunie iar la acest moment fosta mea sotie a introdus apel folosindu-se de numele dobandit prin casatorie cu toate ca hotararea definitiva de divort a hotarat schimbarea acestuia, ma pot folosi in motivele mele de respingere a acestui apel de faptul ca ea nu mai este cea care pretinde ca este, numele ei fiind altul decat cel aratat in cererea de apel?
schimbarea numelui si dobindirea aleti carti de identitate in 30 de zile de la raminerea defi8nitiva a hotaririi este obligatorie pentru fosta sotie.Daca refuza inseamna ca nu respecta hotarirea judecatoreasca si poate fi trasa la raspundere contraventional sau penal.
Nu poate constitui un motiv de respingfere a apelului faptul ca a folisit numele din timpul casatroriei cind ati achizitionat bunuri comune.
Nume dupa divort
ciciilo
Buna ziua. La divort am fost deacord ca fostei sotii sa ii ramana numele meu. Se mai poate schimba acest lucru?adica sa isi reia numele avut inainte de ... (vezi toată discuția)