Fosta sotie a sotului meu nu a revenit la numele avut anterior casatoriei dupa pronuntarea divortului chiar daca acest lucru este mentionat in hotarirea judecatoreasca definitiva si irevocabila .
Care sunt termenii legali de a o determina pe fosta sotie sa revina la numele avut anterior?
Poate sa-si pastreze numele sotului,dupa divort,chiar daca acesta este casatorit cu altcineva?
Nu are nici o relevanta faptul ca acesta s-a recasatorit, doar fosta sotie a pastrat numele, nu pe el in persoana.
Nu inteleg de ce va cramponati de lucruri banale.......?
- doar daca prin sentinta de divort s-a prevazut acest lucru - daca fostii soti au convenit de comun acord ca ea sa-si pastreze numele purtat in timpul casatoriei.
- dar poate ca nu si-a schimbat actul de identitate - si tocmai deaceea inca mai foloseste numele fostului sot.
daca nu si-a schimbat buletinul, nu cred ca exista cale s-o obligati sa-l schimbe.
pt dvs nu ar trebui sa aiba mare importanta asta. legal, nu va afecteaza cu nimic
- daca prin hotararea judecatoreasca s-a dispus revenirea la numele avut anterior, fosta sotie este obligata sa si-l schimbe
- ptr. aceasta trebuie " sa-si schimbe buletinul "- o procedura f. simpla; poate primi o amenda ptr. ca nu a facut-o in termenul legal, dar in general nu se intampla acest lucru
- va trebui probabil sa-si " schimbe " si alte acte, de aceea unii amana schimbarea numelui
- nu are rost sa va cramponati de acest lucru, o va face la un moment dat
avocat Cristina Popescu
Va multumesc din suflet pentru raspunsul dat tuturor in special avocatei Cristina Popescu. :vishenka:
Imi cer scuze ca am uitat sa mentionez un detaliu destul de important
Carte de Identitate a fostei sotii a expirat anul trecut, a cerut sotului o copie dupa hotararea de divort motivand ca ii este necesara pentru schimbarea buletinului.
Ceea ce este si adevarat stiu concret acest lucru de la sot deoarece la spusele lui le expirase in aceeasi perioada buletinele fiind si el nevoit sa si-l schimbe tot anul trecut. Este posibil sa nu-si fi schimbat Cartea de identitate nici nu ma intereseaza ce face. Totul firesc si normal dar...
Cramponarea mea se datoreaza faptului ca sotul este citat la Judecatoria din Sannicolau Mare jud. Timis pentru reincredintare minor (sotul castigand la divort copilul mama fiind obligata la plata pensiei )iar in cererea ei catre judecatorie din Timis foloseste numele avut in timpul casatoriei cu acesta.
Deasemenea domiciliul mentionat in cererea ei catre judecatorie fiind cel din Sannicolau Mare. Conform legislatiei Romaniei(nu ca le cunosc prea bine sunt economist de meserie) trebuia sa se adreseze instantei de judecata in raza careia isi are domiciliul.Acest lucru dovedeste ca si-a schimbat Carte de identitate, vechiul ei domiciliul era la actuala adresa a sotului cea din Iasi si nu din Timis .Pana anul trecut in cutia postala ne veneau multe acte de ale ei de la banci, etc. si nu m-au deranjat am crezut si eu ca si dumneavoastra ca nu si-a schimbat buletinul.
Intrebarea mea este urgenta deoarece incerc sa gasesc in mod legal o amanare a termenului din data de 12.11.2010 intrucat data postei de trimitere a citatiei este de 14.10.2010 cea de sosirie 16.10.2010(totul corect pana aici) iar noi am gasit-o in cutia posta pe data de 21.10.2010 .
Se trimit acum citatiile de catre judecatorii fara confirmare de primire?Fara recomandare macar?
Este posibil sa te adresezi unei Judecatorii din tara aceasta avand cartea de indentitate expirata si un alt nume decat cel stabilit printr-o Hotarare Judecatoreasca data de o alta Instanta din tara?
Poate fi cerut un alt termen considerand ca cererea ei catre instanta este efectuata prin fals de identitate si atrage nulitatea cererii pana isi rezolva identitatea?