avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua acum 3 ani in urma am divorțat si am ramas ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua acum 3 ani in urma am divorțat si am ramas cu numele ...

Bună ziua acum 3 ani in urma am divorțat si am ramas cu numele fostului soț.El nu este de acord sa ai port numele si nu are cine să mă ajute să îmi schimb buletinul nici mama nu poate ce aș putea face?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:18, 3 Ianuarie 2022
Ceva nu se leaga in relatarea dumneavoastra.

Ati divortat la notar sau la judecatorie ? In actul de divort, fie ca este notarial sau o sentinta judecatoreasca, trebuie sa se regaseasca mentiunea privind numele purtat de fostii soti dupa divort.

Daca prin acest act dumneavoastra ati pastrat numele fostului sot, acesta nu mai trebuie sa ”fie de acord” cu nimic. Pentru a va schimba buletinul prezentati actul de divort si gata.
Ce inseamna " am ramas" in sensul ca instanta a hotarat sa il pastrati sau mai degrabă ca desi erati obligata sa reveniti la numele anterior, nu ati schimbat buletinul?
Puteti sa va faceti carte de identitate provizorie daca nu are cine sa va ia in spatiu.
Incercati sa fiti mai clara in exprimare ca sa intelegem si noi ce vreti sa ziceti.
Dacă există o hotărâre judecătorească prin care instanța a menționat că dvs veți purta după divorț în continuare numele soțului, nu mai interesează dacă acesta este sau nu de acord. La fel și în cazul procedurii de divorț la notar.

În schimb, dacă vă referiți la situația în care instanța a dispus ca dvs să reveniți la numele pe care l-ați avut înainte de căsătorie, dar până în prezent nu ați îndeplinit formalitățile pentru preschimbarea cărții de identitate, atunci mergeți la poliție cu actul care arată că v-ați schimbat numele și cereți eliberarea unei noi cărți de identitate. Dacă nu vă ia nimeni în spațiu, cereți o carte de identitate provizorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere facultate adinamiia adinamiia buna ziua vreau sa ma inscriu la o facultate si am o intrebare eu oficial sunt divortata desi locuiesc impreuna cu sotul si suntem impreuna inca ... (vezi toată discuția)
Urgent, urgent,urgent dupa divort, poate sa-si pastreze fosta sotie numele sotului chiar daca acesta este casatorit cu altcineva???? flori2 flori2 Fosta sotie a sotului meu nu a revenit la numele avut anterior casatoriei dupa pronuntarea divortului chiar daca acest lucru este mentionat in hotarirea ... (vezi toată discuția)
Salut-carte de identitate dumitrumarius dumitrumarius Salut ma intimpin de cateva zile cu o problema.am fost casatorita 2 ani si am 1 luna de cand a divortat si parintii mei sunt pleca-ti in strainatate si acum eu ... (vezi toată discuția)