In hotararea noastra de divort scrie ca fosta mea sotie trebuie sa si reia numele avut anterior casatoriei. Si totusi ea continua sa poarte numele meu. Cum pot afla daca s a recasatorit civil si ce nume poarta? Cum o pot obliga a renunta sa poarte numele meu familie avand in vedere ca si viitoarea mea sotie are acelasi prenume cu fosta sotie. :) Este legal sa cer la Starea Civila aceste informatii?
Da este legal, puteti solicita eliberarea datelor respective daca aveti un temei legal si un interes legitim justificat sau daca aveti consimtamantul scris al persoanei respective. In cazul dvoastra, dovada temeiul legal si a interesului legitim le probati cu hotararea de divort.
Pentru aceasta adresati o cerere scrisa motivata catre serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor, in raza caruia domiciliaza fosta sotie. Succes !
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile mai mult sau mai putin complete, mai mult sau mai putin la obiect. :)
Acum sa va explic:
Fosta sotie, persoana notorie, care locuieste si lucreaza in aceeasi localitate X ca si in timpul casatoriei noastre, ea fiind functionar public cu functie de conducere(de la care am pretentii de respectare a legilor) a divortat de mine in noiembrie 2011 hotararea de divort mentionand obligatia ei de a reveni la numele anterior casatoriei.
Insa, in noiembrie 2012, am vazut, prin jocul sortii si al intamplarii, noua sa carte de identitate eliberata in 2012 pe numele din timpul casatoriei eliberata de SPCLEP pe adresa dintr o localitate Y unde are alta casa.
In plus este recasatorita civil.
Dumneavoastra ce concluzie trageti? Sper sa primesc un raspuns si la aceasta intrebare si precizez ca imi place ”ordinea” in documente.
La schimbarea cartii de identitate, a fost nevoita sa depuna si o copie legalizata a hotararii.
Explicatii posibile pentru care poarte acelasi nume cu dvs ar fi ca pe noul sot il cheama la fel ( intamplator sau ales :D ) sau si-a schimbat numele pe cale administrativa motivand ca e cunoscuta cu acel nume.